Ιταλία: Σκάνδαλο με πωλήσεις διαμαντιών | Εμπλέκονται οι 4 μεγαλύτερες τράπεζες

LIKE US ON FACEBOOK

Mεγάλο σκάνδαλο με πώληση διαμαντιών στην Ιταλία, στο οποίο μάλιστα εμπλέκονται οι 4 μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας. Κατασχέθηκαν περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ.

Το σκάνδαλο με διαμάντια στην Ιταλία ήρθε στο φως απ’ τον ιταλικό Τύπο, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η οικονομική αστυνομία κατέσχεσε πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ εντός των ορίων της έρευνας που διενεργήθηκε για απάτη σε πωλήσεις διαμαντιών.

Στην υπόθεση εμπλέκονται οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, 84 εκατομμύρια ευρώ κατασχέθηκαν από τη Banco BPM, 35,5 εκατ. ευρώ από τη Monte dei Paschi, 32 εκατομμύρια ευρώ από τη UniCredit και 11 εκατομμύρια ευρώ από την Intesa Sanpaolo, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera.

Παράλληλα, εκδόθηκαν διαταγές κατασχέσεων σε βάρος δύο μεσιτικών εταιρειών που εμπλέκονται στο εμπόριο των διαμαντιών, της Intermarket Diamond Business (IDB) και της Diamond Private Investment (DPI), έως των ποσών των 253 εκατ. ευρώ και των 328 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Οι δύο μεσιτικές εταιρείες ήταν στο επίκεντρο της έρευνας, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι χρησιμοποιούσαν συστηματικά τα τραπεζικά ιδρύματα για να κάνουν πωλήσεις διαμαντιών σε τιμές πολύ υψηλότερες της πραγματικής αξίας τους.

Η έρευνα ξεκίνησε να διενεργείται αφού αποκαλύφθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή το 2016 πως πολύτιμοι λίθοι που διέθεσαν σε αγοραστές οι IDB και DPI πωλήθηκαν σε τιμή διπλάσια της αξίας τους στη διεθνή αγορά των διαμαντιών, όπως μετέδωσε η Corriere della Sera.

Οι τράπεζες διαδραμάτιζαν μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ των πελατών και των μεσιτικών εταιρειών, γι’ αυτό και εισέπρατταν τεράστια προμήθεια σε κάθε πώληση.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved