Ισπανία: Τρομοκρατική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα

LIKE US ON FACEBOOK

Τρομοκρατική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα διαπράχθηκε σήμερα, 20 Αυγούστου, νωρίς το πρωί. Ο δράστης, όπου είναι νεκρός, μπήκε μέσα στο τμήμα με μαχαίρι.

Η τρομοκρατική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα της Ισπανίας έγινε λίγο πριν τις 06.00 το πρωί (07.00 τοπική ώρα). Η αστυνομία την αντιμετωπίζει ως τρομοκρατική επίθεση και έλαβε χώρα στο αστυνομικό τμήμα της Κουρνεγιά ντε Γιουμπρεγάτ, πόλη που βρίσκεται κοντά στην Ισπανία.

Ο δράστης, Αλγερινής καταγωγής, ήταν οπλισμένος με μαχαίρι. Μια αστυνομικός η οποία βρισκόταν σε νόμιμη αυτοάμυνα τον σκότωσε με την χρήση του όπλου της.

Η ανακοίνωση της περιφερειακής καταλανικής αστυνομίας ανέρτησε στο twitter: «Ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι εισέβαλε το πρωί στο αστυνομικό τμήμα της Κουρνεγιά για να επιτεθεί στους αστυνομικούς, ο επιτιθέμενος σκοτώθηκε».

Ο αστυνομικός Ραφέλ Κόμες δήλωσε: «Η αστυνομία την αντιμετωπίζει ως τρομοκρατική επίθεση. Η αστυνομικός έκανε χρήση του όπλου της για να σώσει τη ζωή της.»

Σύμφωνα με πηγές της αντιτρομοκρατικής, ο άνδρας ήταν 29 ετών και διέμενε στην κοινότητα της Κουρνεγιά. Μπήκε στο αστυνομικό τμήμα φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ».

Κάποιοι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του δράστη. Η επίθεση έγινε μετά την πρώτη επέτειο από τις επιθέσεις τζιχαντιστών το 2017 στην Καταλωνία. Σε εκείνες τις επιθέσεις 16 άνθρωποι είχαν χάσει την ζωή τους.

Διαβάστε επίσης:

Άγκυρα: Πυροβολισμοί κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved