Ισχυρός σεισμός στο Ιράν 6,4 Ρίχτερ βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Κυριακή στην επαρχία Κερμανσάχ στο δυτικό τμήμα της χώρας. Τουλάχιστον 115 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση απ’ το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του Ιράν, την Κυριακή έλαβε χώρα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών. Την ίδια ώρα, οι ιρανικές αρχές αναφέρουν ότι τουλάχιστον 115 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 17 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης Σαρ ε Πολ ε Ζαχάμπ, σε βάθος επτά χιλιομέτρων, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του Ιράν. Η ίδια περιοχή στο δυτικό Ιράν, στα σύνορα με το Ιράκ, έχει πληγεί στο παρελθόν από πολλούς σεισμούς.

Παράλληλα, το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινσιτούτο USGS έκανε λόγο για σεισμό μεγέθους 6,3 βαθμών και βάθους 65 χιλιομέτρων.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars μετέδωσε ότι τουλάχιστον 115 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Σαρ ε Πολ ε Ζαχάμπ και στη γειτονική πόλη Γκιλάν ε Γκαρμπ, σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Κερμανσάχ, τον Χουσάγκ Μπαζβάντ.

Επτά μετασεισμοί μικρότερου μεγέθους σημειώθηκαν μία ώρα μετά την κύρια σεισμική δόνηση, σύμφωνα το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του Ιράν, ενώ αυτή έγινε αισθητή στην πρωτεύουσα του Ιράκ, τη Βαγδάτη, αλλά και στο Κουβέιτ.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Νοέμβριο του 2017, σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών στοίχισε τη ζωή σε 620 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό ακόμη 12.000 ανθρώπων στην Κερμανσάχ. Από τον ίδιο σεισμό είχαν χάσει τη ζωή τους και 8 άνθρωποι στο Ιράκ.

Διαβάστε ακόμη:

Ιράν: Τουλάχιστον 25 τραυματίες από ισχυρό σεισμό 5,9 Ρίχτερ

Photo: usgs