Ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στο νησί Χοκάιντο, 7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφορές για νεκρούς ή τραυματίες.

Ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία μεγέθους 7 Ρίχτερ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS), ο σεισμός έπληξε περιοχή 112 χλμ. νοτιοανατολικά του Σαπόρο στο νησί Χοκάιντο της Ιαπωνίας και σε βάθος 66 χλμ.

Ο σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 3π.μ τοπική ώρα, ενώ κάτοικοι της βόρειας περιοχές ανέφερε διακοπές ρεύματος μετά τον σεισμό που τους ταρακούνησε.

Δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον σεισμό.
Να σημειώσουμε ότι το Σαπόρο είναι η πρωτεύουσα του νησιού Χοκάιντο με πληθυσμό σχεδόν δύο εκατομμύρια κατοίκους.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση σόκαρε τους κατοίκους, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς ή τραυματίες.

Παράλληλα, ο σεισμός έπληξε την περιοχή σε μια στιγμή ενώ η χώρα έχει πληγεί τις προηγούμενες μέρες από τον τυφώνα Τζέμπι, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 10 ανθρώπους και οι ειδικοί κάνουν λόγο για την χειρότερη καταιγίδα στην Ιαπωνία τα τελευταία 25 χρόνια.

Να σημειωθεί πως έχουν ακυρωθεί πτήσεις, δρομολόγια τρένων και πλοίων και χιλιάδες επιβάτες στο διεθνές αεροδρόμιο της Οσάκα εκκένωσαν τον χώρο.

Από το πρωί της Τετάρτης, είχαν εκδοθεί οδηγίες εκκένωσης για περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια άτομα.

Να υπενθυμίσουμε πως στα μέση Ιουνίου ακόμα ένα σεισμός είχε πλήξει την Ιαπωνία και συγκεκριμένα την Οσάκα. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,1 Ρίχτερ και προκάλεσε τον θάνατο και τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων.