Έκρηξη στο κέντρο του Παρισιού | Νεκροί & τραυματίες

LIKE US ON FACEBOOK

Ισχυρή έκρηξη στο Παρίσι σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου προκαλώντας τον πανικό στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες.

Η έκρηξη σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου σε αρτοποιείο στο 9ο διαμέρισμα του Παρισιού, ενώ από αυτή τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε κτίρια εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ανάμεσα στους τρεις νεκρούς είναι και δύο πυροσβέστες, που είχαν κληθεί να επέμβουν για διαρροή αερίου, στην περιοχή όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του και φέρεται να είναι ένας Ισπανός τουρίστας, ενώ ακόμη πέντε άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά.

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για 36 τραυματίες, εκ των οποίων οι 12 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, που επικαλείται το δίκτυο RTL, η έκρηξη οφείλεται σε ατύχημα, σε διαρροή γκαζιού και όχι κάποια τρομοκρατική ενέργεια.

Οι πρώτες εικόνες και βίντεο από το σημείο έδειχναν τους πυκνούς καπνούς από την πυρκαγιά, τις εκτεταμένες ζημιές που έχουν προκληθεί γύρω από την περιοχή ενώ μάρτυρες ανέφεραν πως υπήρχαν άτομα που χρειάζονται ιατρική βοήθεια.

Στο σημείο έσπευσαν οι Αρχές, η Πυροσβεστική και οι πρώτες βοήθειες.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε την ισχυρή έκρηξη, προτρέποντας τους ανθρώπους να απομακρυνθούν από την περιοχή και να κάνουν χώρο για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Η περιοχή, που βρίσκεται στη δεξιά όχθη του ποταμού Σηκουάνα, φιλοξενεί πολλά σημεία ενδιαφέροντος, όπως Paris Opera, Boulevard Haussmann και Theatre de Paris.

Διαβάστε επίσης:

Το Παρίσι ζητά από Τραμπ να μην αναμιγνύεται στα εσωτερικά της Γαλλίας

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved