Τουλάχιστον 25 τραυματίες από ισχυρό σεισμό 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε την Κυριακή στο δυτικό Ιράν, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν, λίγες ώρες μετά τους δύο σεισμούς που έπληξαν την επαρχία Χορμοζγκάν στον νότο του Ιράν.

Ο κυβερνήτης της δυτικής επαρχίας Κερμανσάχ, Χουσάνγκ Μπαζβάντ σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε ότι: «Μέχρι τώρα έχουμε πληροφορίες για 25 τραυματίες και ευτυχώς δεν υπάρχουν νεκροί».

Ο ίδιος στη συνέχεια πρόσθεσε ότι τα τραύματα των ανθρώπων δεν είναι τόσο σοβαρά ώστε να χρειάζεται να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ, οι δύο σεισμοί που σημειώθηκαν νωρίτερα την Κυριακή, μεγέθους 4,7 και 5,7 βαθμών, προκάλεσαν ζημιές σε κτήρια σε μερικά χωριά, αλλά όχι ανθρώπινες απώλειες.

Ο Μορτεζά Σαλιμί, επικεφαλής των ομάδων διάσωσης της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου, δήλωσε ότι μέχρι τώρα οι ζημιές από τους δύο σεισμούς που σημειώθηκαν νωρίτερα φαίνεται να είναι μικρές,

«Σύμφωνα με πληροφορίες τοίχοι κατέρρευσαν, αλλά δεν έχουν αναφερθεί εκτεταμένες ζημιές», ανέφερε ο ίδιος στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2017, σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 620 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 12.000 στην επαρχία Κερμανσάχ, αλλά και τον θάνατο οκτώ ανθρώπων στο Ιράκ.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν νεκροί και από τον σημερινό σεισμό.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στο Ιράν άφησε πίσω του τουλάχιστον 1 νεκρό και πάνω από 50 τραυματίες

Photo: USGS