Είπε το «ναι» η Κομισιόν για το κοινωνικό μέρισμα | Κατατίθεται το ν/σ στη Βουλή

LIKE US ON FACEBOOK

Το «πράσινο φως» για το κοινωνικό μέρισμα έδωσε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά τις ανακοινώσεις του Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ της Δευτέρας.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Επιτροπής υποστήριξε πως το κοινωνικό μέρισμα συνάδει με τα όσα έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος της Ελλάδας.

Κυβέρνηση και θεσμοί έχουν συζητήσει προτάσεις για τη χρήση μέρους του προβλεπόμενου πλεονάσματος για τη δημιουργία ενός δημοσιονομικού «μαξιλαριού» ασφαλείας αλλά και για «στοχοθετημένες δράσεις που είναι πλήρως σύμφωνες με τις δεσμεύσεις του μνημονίου».

Η χθεσινή ανακοίνωση φαίνεται να ευθυγραμμίζεται σε γενικές γραμμές με τις εν λόγω συζητήσεις, οι οποίες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί..Οι λεπτομέρειες θα πρέπει τώρα να αναλυθούν πλήρως και να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της επόμενης αποστολής των θεσμών στην Αθήνα, στα τέλη του μήνα

Κατατίθεται το νομοσχέδιο στη Βουλή

Εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα προβλέπει την διανομή του κοινωνικού μερίσματος, το οποίο εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η επεξεργασία του νομοσχεδίου θα γίνει με κατεπείγουσες διαδικασίες, κάτι που σημαίνει ότι αύριο, Τετάρτη, θα εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και μεθαύριο, Πέμπτη, θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

Διαβάστε επίσης:

Είσαι δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος; Δες αναλυτικά τα κριτήρια και τα ποσά

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved