Η Ιωάννα Σακελλαράκη διακρίθηκε στον διεθνή διαγωνισμό “Sony World Photography Awards 2020”, νικώντας στη “Φοιτητική Κατηγορία”. 

Η Ιωάννα Σακελλαράκη χάρισε άλλη μία διάκριση στην Ελλάδα, αφού αναδείχθηκε νικήτρια στον διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο “Sony World Photography Awards 2020” και μάλιστα στην “Φοιτητική Κατηγορία”, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, με μια σειρά νυχτερινών φωτογραφιών με τον τίτλο “Euphoria” (“Αειφορία”).

Τι ακριβώς είναι αυτός ο διαγωνισμός; 

Ο διαγωνισμός σπουδαστών επιβραβεύει και παρουσιάζει το έργο των πιο ταλαντούχων μαθητών φωτογραφίας στον κόσμο.

Είναι ανοιχτός σε ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκοσμίως και οι μαθητές καλούνται να υποβάλουν μια σειρά από πέντε έως δέκα εικόνες που ανταποκρίνονται σε ένα συγκεκριμένο σύντομο. Στη συνέχεια επιλέγονται δέκα μαθητές που έχουν επιλεγεί στη λίστα (ένας από κάθε ήπειρο και τέσσερις επιλογές κριτών) και μεταφέρονται στο Λονδίνο για να συμμετάσχουν σε συναρπαστικά χαρτοφυλάκια και masterclass φωτογραφίας.

Οι δέκα μαθητές που έχουν επιλεγεί στη λίστα έχουν μια κάμερα Sony για να τραβήξουν μια νέα σειρά εικόνων για να απαντήσουν σε μια δεύτερη σύντομη. Από αυτήν την εργασία, επιλέγεται ένας συνολικός μαθητής φωτογράφος της χρονιάς και λαμβάνει εξοπλισμό ψηφιακής απεικόνισης Sony αξίας 30.000 ευρώ για το ίδρυμά του.

Η ελληνική διάκριση 

Η Ιωάννα Σακελλαράκη είναι Ελληνίδα, σπουδάζει στο Royal College of Arts του Λονδίνου και κέρδισε φωτογραφικό εξοπλισμό από τη Sony ύψους €30.000 για το εκπαιδευτικό της ίδρυμα.

Οι 13 λήψεις του έργου της, που της χάρισαν το βραβείο, αποτυπώνουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ηλιακά πάνελ, ανεμογεννήτριες) της Τήλου που εξασφαλίζουν ενεργειακή αυτονομία στο νησί.

Μεγάλος νικητής του διαγωνισμού αναδείχθηκε ο φωτογράφος Pablo Albarenga, από την Ουρουγουάη, για τη σειρά “Seeds of Resistance”.

Photo: Instagram/ ioannasakellaraki_photography