Νεκροί και τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό των 7 Ρίχτερ που ταρακούνησε σήμερα Κυριακή την Ινδονησία, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών.

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από τον σεισμό των 7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Υπενθυμίζουμε ότι τα νησιά Μπαλί και Λομπόκ της Ινδονησίας ταρακουνήθηκαν την Κυριακή από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση, η οποία προκάλεσε πανικό στους τουρίστες και τους κατοίκους των περιοχών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τη Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε χερσαία περιοχή, στη νήσο Λομπόκ, παρόλο που οι αρχικές πληροφορίες το τοποθετούσαν στη θαλάσσια περιοχή κοντά στις ακτές.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Σχεδόν μια εβδομάδα πριν, σεισμική δόνηση των 6,4 Ρίχτερ στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους στο Λομπόκ και εγκλώβισε εκατοντάδες τουρίστες στις πλαγιές από ένα ηφαίστειο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από αξιωματούχους, ταξιδιώτες στα διεθνή αεροδρόμια του Μπαλί και του Λομπόκ πανικοβλήθηκαν, ενώ σημειώθηκαν μικρές ζημιές στα κτίρια, χωρίς ωστόσο να επηρεαστεί η λειτουργία τους.

Αισθητός και στο Μπαλί ο σεισμός για μερικά δευτερόλεπτα στο Μπαλί, όπου οι κάτοικοι βγήκαν έξω από σπίτια, ξενοδοχεία και εστιατόρια και άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι στους δρόμους.

Παράλληλα, η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών της χώρας ζήτησε από τον κόσμο να παραμείνει μακριά από τη θάλασσα και τις παραλίες. Παρόλα αυτά, η προειδοποίηση για τσουνάμι που εκδόθηκε αμέσως μετά τον σεισμό, τελικά αποσύρθηκε γρήγορα.

Διαβάστε επίσης:

Ινδονησία: Ισχυρός σεισμός 7 Ρίχτερ | Προειδοποίηση για τσουνάμι