«Ήμουν σίγουρη ότι δεν θα πάθει τίποτα το μωρό μου» | Η απολογία της 22χρονης

LIKE US ON FACEBOOK

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 22χρονη φοιτήτρια, η οποία κατηγορείται για παιδοκτονία καθώς πέταξε απ’ το μπαλκόνι το νεογέννητο βρέφος της στην πολυκατοικία όπου διαμένει στη Νέα Σμύρνη. Σοκ προκαλούν τα όσα περιγράφει η σπουδάστρια στο απολογητικό της υπόμνημα.

«Ήμουν σίγουρη ότι δεν θα πάθει τίποτα το μωρό μου», σημειώνει η φοιτήτρια στο απολογητικό υπόμνημα, το οποίο παρέδωσε στην ανακρίτρια της υπόθεσης. Η απολογία της 22χρονης αναφέρει ακόμα πως η ίδια πίστευε πως εάν αποκάλυπτε στη μητέρα της την εγκυμοσύνης της, εκείνη θα νευρίαζε και θα την προέτρεπε να κάνει έκτρωση.

«Δεν θα αργούσε η επιστροφή της μητέρας μου στο σπίτι. Δεν ήξερα τι θα έπρεπε πλέον να κάνω. Άνοιξα το παράθυρο και τη μπαλκονόπορτα του δωματίου μου και άφησα το μωρό να πέσει επάνω σε ένα δίχτυ, που γνώριζα ότι υπάρχει ακριβώς από κάτω, στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας μου, ενώ ήμουνα απόλυτα σίγουρη ότι δεν πρόκειται να πάθει τίποτα το μωρό μου», σημείωσε η 22χρονη στην απολογία της συμπληρώνοντας πως είχε σκοπό αφού γεννηθεί το παιδί, να το δώσει για υιοθεσία σε κάποια οικογένεια.

Πώς γέννησε στην μπανιέρα

Η φοιτήτρια περιέγραψε το πώς γέννησε στην μπανιέρα του σπιτιού της προσπαθώντας να κάνει όσα είχε διαβάσει στο Ίντερνετ για τον τοκετό ενώ πρόσθεσε πως τη στιγμή που γεννούσε γύρισε για μερικά λεπτά η μητέρα της και για να μην καταλάβει κάτι προσποιήθηκε πως κάνει ντους:

 Εκείνη την ώρα επέστρεψε η μητέρα μου, η οποία, αφού κατάλαβε ότι ήμουν στο μπάνιο, μου φώναξε για να μου πει ότι θα πάει στη γιαγιά μου και ότι θα επέστρεφε προσεχώς για να πάμε σε κάποιες δουλειές που είχαμε. Έζησα τον απόλυτο πανικό εκείνη τη στιγμή. Ο χρόνος μου τελείωνε…

Στην απολογία της 22χρονης αναφέρονται οι σκέψεις που έκανε καθώς γεννούσε όρθια στην μπανιέρα ενώ φοβόταν μήπως κάποιος ακούσει τις φωνές της. «Τελικά βγήκε, μου γλίστρησε μέσα από τα χέρια μου και έπεσε στη μπανιέρα. Κόπηκε με αυτόν τον τρόπο και ο ομφάλιος λώρος. Το σήκωσα από τη μπανιέρα και διαπίστωσα ότι αναπνέει αχνά, με δυσκολία. Ωστόσο, δεν έκλαψε καθόλου. Είχα μάθει από την ενημέρωσή μου στο διαδίκτυο ότι το μωρό μόλις γεννηθεί πρέπει να κλάψει… Το μπάνιο είχε πλημμυρίσει με αίματα. Από στιγμή σε στιγμή θα επέστρεφε η μητέρα μου. Σε κατάσταση πανικού και έντρομη, έκοψα με ψαλίδι το τμήμα του ομφάλιου λώρου που κρεμόταν από εμένα. Δεν ήξερα, όμως, ότι έπρεπε να δεθεί και η αιμορραγία συνεχίστηκε. Όσο γρηγορότερα μπορούσα έπλυνα το μωρό και ξεπλύθηκα και η ίδια από τα αίματα. Βγήκα από το μπάνιο και πήγα στο δωμάτιό μου με το μωρό…

Δεν θα αργούσε η επιστροφή της μητέρας μου. Δεν ήξερα τι θα έπρεπε, πλέον, να κάνω. Άνοιξα το παράθυρο και τη μπαλκονόπορτα του δωματίου μου και άφησα το μωρό να πέσει επάνω σε ένα δίχτυ, που γνώριζα ότι υπάρχει ακριβώς από κάτω στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας μου, ενώ ήμουνα απόλυτα σίγουρη ότι δεν πρόκειται να πάθει τίποτα το μωρό μου… Μάζεψα όσο ταχύτερα μπορούσα τις πετσέτες που είχαν αίμα, καθώς και τον πλακούντα, τα έβαλα σε μια σακούλα και κατέβηκα να τα πετάξω στον κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται απέναντι από την πολυκατοικία».

Όπως είπε η 22χρονη, πριν προλάβει να καθαρίσει το μπάνιο η μητέρα της γύρισε και ότι όταν τη ρώτησε τι συνέβη είπε πως αδιαθέτησε, δικαιολογία στην οποία επέμεινε όταν είδε τη μητέρα της να δυσπιστεί λόγω της μεγάλης ποσότητας αίματος που υπήρχε. «Στην συνέχεια, ανέμενα καρτερικά τη στιγμή που θα αποχωρούσε η μητέρα μου, είτε για κάποια δουλειά, είτε για ψώνια, ώστε να πάρω το παιδί μου και να πάμε σε ένα νοσοκομείο».

Η στιγμή που άφησε το μωρό να πέσει απ’ το μπαλκόνι

Η 22χρονη υποστήριξε πως άφησε το μωρό στο δίχτυ ενώ ήταν σίγουρη πως δεν θα πάθει τίποτα. «Άφησα το μωρό στο δίχτυ, απόλυτα σίγουρη πως δεν θα πάθει τίποτα και ανέμενα να φύγει η μητέρα μου από το σπίτι για να πάρω το παιδί και να πάμε σε ένα νοσοκομείο. Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν», όπως τα είχε υπολογίσει:

Το Σάββατο, 21 Απριλίου, η, από τον ισόγειο όροφο, γειτόνισσα, ήρθε στο σπίτι μου και είπε στη μητέρα μου πως στο δίχτυ που βρίσκεται στον ακάλυπτο χώρο φαίνεται να κείται κάτι σαν μωρό. Βγήκαν από το δωμάτιό μου να το δουν, όμως επειδή δεν ήταν ευδιάκριτο κατέβηκαν στο ισόγειο, όπου και διαπίστωσαν πράγματι περί τίνος επρόκειτο. Αμέσως κάλεσαν την αστυνομία. Δεν ανέφερα τίποτα ούτε στους αστυνομικούς, ούτε στη μητέρα μου, η οποία με ρώτησε επί τούτω, εκ νέου, προφανώς ενθυμούμενη το περιστατικό της προηγούμενης ημέρας. Ο φόβος, ο οποίος είχε πλέον αναμιχθεί με ντροπή, με απέτρεψε από το να της αναφέρω τι είχε συμβεί. Αφού δεν ενδιαφέρονταν κανένας, πώς η μητέρα μου θα το αποδεχόταν;

Στο απολογητικό υπόμνημα, η φοιτήτρια περιέγραψε τα συναισθήματά της μετά τον τοκετό: «Αυτό το τραυματικό γεγονός που βίωσα δεν μπορεί να εξηγηθεί με την καθημερινή λογική και κατανόηση. Είναι τελείως διαφορετικός ο τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης από ένα άτομο, ένα κορίτσι, ένα παιδί, όταν το έμβρυο είναι ακόμα μέσα στην κοιλιά, που έχει τον έλεγχο αυτής της κατάστασης και διαφορετικά όταν έρχεται κάποιος αντιμέτωπος με την πραγματικότητα. Η ψυχοβιολογική υπόστασή του με την εμφάνιση του παιδιού αναταράσσεται, είναι μια σκηνή τραγική, μοναχική και επώδυνη».

Τέλος, μίλησε για την απόρριψη που ένιωσε απ’ τον σύντροφό της κι από τη φίλη της, όταν τους είπε πως είναι έγκυος: «Προσπάθησα να βρω στήριγμα σε όλη αυτήν την περίπλοκη διαδικασία τόσο από τον σύντροφό μου, όσο και από τους φίλους μου. Δυστυχώς, η απόρριψή τους με ανάγκασε να ανέβω μόνη μου τον Γολγοθά, ενώ και η φοβία μου για να το εξωτερικεύσω πολλαπλασιάστηκε. Αφού δεν ενδιαφέρονταν κανένας, πώς η μητέρα μου θα το αποδεχόταν; Πώς θα έβρισκα το θάρρος να πω κάτι τέτοιο σε αυτήν; Πώς θα αντιδρούσε όταν όλοι οι υπόλοιποι με αποθαρρύνουν;».

Να σημειωθεί ότι είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της παιδοκτονίας, ενώ είχε εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης σε βάρος της 22χρονης.

Διαβάστε ακόμα:

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 22χρονη μητέρα του νεκρού βρέφους στη Νέα Σμύρνη

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved