Χρόνια πολλά σ’ όλους τους άντρες αναγνώστες. Σήμερα είναι η μέρα που γιορτάζονται δύο μεγάλες στιγμές της ημέρας ενός άντρα.

Σήμερα, λοιπόν, είναι η παγκόσμια μέρα μπριζόλας και πεολειχίας. Μετά τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και την Ημέρα της Γυναίκας, ήρθε, και φέτος το πλήρωμα του χρόνου για ν’ αποζημιωθούν και τα απανταχού αρσενικά.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας ξεκίνησε το 2002, με πρωτοβουλία του ραδιοφωνικού παραγωγού Τομ Μπέρτσι του σταθμού 103.7FNX, που εδρεύει στο Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ και από τότε, έχει γίνει η μέρα που άντρες σε όλο το κόσμο περιμένουν πως και πως.

Για πολλούς, η μέρα αυτή αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία, φυσικά, να αστειευτούν αλλά και να ζητήσουν και μερικές “αθώες” χάρες απο τις συντρόφους τους. Δε θα μπορούσαμε, βέβαια, να μη σας δώσουμε και κάποια tips για το σωστό στοματικό με αφορμή την ημέρα.

Καλό θα ήταν και οι γυναίκες να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να δείξουν στους άντρες τους και την καλή μεριά της ζωής, γιατί η 14η Μαρτίου, εκτός από Παγκόσμια Ημέρα μπριζόλας, είναι και Παγκόσμια Ημέρα πεολειχίας.

Από εκεί και πέρα, λύσεις υπάρχουν για όλα. Για αυτό, λοιπόν, για να γιορτάσετε τη παγκόσμια μέρα μπριζόλας και πεολειχίας, σας έχουμε και συνταγή για την καλύτερη μπριζόλα που θα έχεις φτιάξει ποτέ, φίλη αναγνώστρια.

Μπριζόλα με καραμελωμένα κρεμμύδια

Υλικά:

  • Μία χοιρινή μπριζόλα με κόκκαλο
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κσ μέλι
  • 1 κσ ζάχαρη καστανή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε την μπριζόλα μέσα σε ένα ρηχό τηγάνι.
  2. Μόλις σωθεί το νερό ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι, αλατίζουμε την μπριζόλα και την αφήνουμε να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
  3. Τοποθετούμε την μπριζόλα σε ένα πιάτο.
  4. Χωρίς να καθαρίσουμε το τηγάνι που είχαμε πριν την μπριζόλα ρίχνουμε τα κρεμμύδια τα οποία έχουμε κόψει σε λωρίδες.
  5. Όταν μαραθούν τα κρεμμύδια προσθέτουμε το μέλι, την ζάχαρη, λίγο νερό, μπόλικο πιπέρι και αφήνουμε τα κρεμμύδια να βράσουν και να καραμελώσουν.
  6. Περιχύνουμε την μπριζόλα με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το πιάτο μας είναι έτοιμο.