Ημέρα πληρωμών σήμερα, αφού είναι η τελευταία μέρα που πρέπει να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, σήμερα αναμένεται να δοθούν συντάξεις, το επίδομα παιδιού, το ΚΕΑ, και τα αναδρομικά σε στρατιωτικούς και σώματα ασφαλείας.

Ημέρα πληρωμών σήμερα και κάποιοι θα δουν λεφτά στον λογαριασμό τους σήμερα. Συγκεκριμένα, σήμερα, Παρασκευή 21 Δεκέμβρη, θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων, η τρίτη δόση του επιδόματος παιδιού, συντάξεις και η πληρωμή του ΚΕΑ.

Ολοκληρώνεται η πίστωση στους λογαριασμούς σε στρατιωτικούς και σώματα ασφαλείας. Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται η διαδικασία έπειτα από την απόφαση που είχε εκδόσει το ΣτΕ το 2015. Οι 180.000 δικαιούχοι θα λάβουν 363 εκ. ευρώ και η συνολική δαπάνη φτάνει τα 600 εκατ. ευρώ.

Στον ιδιωτικό τομέα, σήμερα είναι η τελευταία μέρα που έχει περιθώριο ο εργοδότης να καταβάλει το δώρο Χριστουγέννων.

Το δώρο Χριστουγέννων ισούται με έναν ολόκληρο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό ή με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθια.

Προσοχή! Τα δώρα εορτών απαγορεύεται να καταβάλονται σε είδος. Η μη καταβολή του δώρου επιφέρει ποινικές διώξεις κατά του εργοδότη.

Επιπλέον, η δεύτερη ομάδα των συντάξεων για τον Ιανουάριο θα δοθεί σήμερα, Παρασκευή 21 Δεκέμβρη. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα θα πάρουν τις συντάξεις τους οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΝΑΤ και του ΚΕΑΝ.

Το αρνητικό της συγκεκριμένης πληρωμής είναι ότι τα επόμενα χρήματα που θα λάβουν οι συνταξιούχοι θα είναι τέλη Γενάρη, και αυτό σημαίνει ότι έχουν 40 μέρες μπροστά τους.

Με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα θα γίνει σήμερα και η πληρωμή του ΚΕΑ. Η προπληρωμένη αυτή κάρτα είναι για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων και των διαδικτυακών.

Τέλος, 886.268 δικαιούχοι θα λάβουν σήμερα την τρίτη δόση του επιδόματος τέκνων. Υπάρχει πιθανότητα, σήμερα, να επαναλειτουργήσει η εφαρμογή για τις τελευταίες αιτήσης του 2018.

Οι αιτήσεις Α21 θα ολοκληρωθούν το τέλος του 2018 και ΟΧΙ το πρώτο 15ήμερο του 2019 όπως γινόταν μέχρι το 2017.

Διαβάστε επίσης:

10 χρήσιμες ερωτοαπαντήσεις για το δώρο Χριστουγέννων!