Ηχηρή ομιλία Τσίπρα για 120 δόσεις και νέα μέτρα

LIKE US ON FACEBOOK

Στο βήμα της Βουλής βρέθηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας παρέμβαση για το νομοσχέδιο των 120 δόσεων. Αναφέρθηκε επίσης και για τα θετικά μέτρα που αφορούν την 13η σύνταξη και τη μείωση του ΦΠΑ.

Η ομιλία του Πρωθυπουργού για τις 120 δόσεις και τα νέα μέτρα στις συντάξεις και τη φορολογία, περιείχε παινευτικά σχόλια για την κυβέρνηση του, αλλά και εξιστόρηση κάποιων σημαντικών αποφάσεων που πάρθηκαν την τετραετία που πέρασε.

Η κυβέρνησή μας εργάστηκε σκληρά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Και κυρίως, εργάστηκε με σεβασμό απέναντι σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα που πέρασε δύσκολα τον καιρό της κρίσης

Ο Αλέξης Τσίπρας, ύστερα από τον βαρύγδουπο πρόλογό του συνέχισε κάνοντας αναφορά για τη στάση της κυβέρνησης του, τους τελευταίους 9 μήνες τονίζοντας πως «μέσα σε αυτούς τους 9 μήνες. Επαναφέραμε την ισχύ των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 11%. Καταργήσαμε τον υποκατώτατο για τους νέους, αποδώσαμε ξανά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ποσό της υπεραπόδοσης στους πολλούς, δεσμευθήκαμε και υλοποιήσαμε για μέτρα στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας στη ΔΕΘ, δεσμευθήκαμε και υλοποιούμε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, την ελάφρυνση των ασφαλιστικών εισφορών, τις 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή, την προστασία της πρώτης κατοικίας».

Επιπλέον, δεν δίστασε να σταθεί στο θέμα της φορολογίας, αλλά και τις «ευνοϊκές ρυθμίσεις», που όπως χαρακτήρισε θα αποφέρουν οι 120 δόσεις.

Και τώρα ήρθε η ώρα να ψηφίσουμε και να υλοποιήσουμε τα μέτρα στήριξης που ανακοινώσαμε την περασμένη εβδομάδα. Πρώτα απ’ όλα με την ευνοϊκή ρύθμιση για εκατομμύρια συμπολίτες μας, που την αναμένουν πως και πως, για τις 120 δόσεις. Για τη ρύθμιση οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες και ΟΤΑ. Αλλά και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%.Και τη μετάταξη, επίσης, όλων των τροφίμων από τον συντελεστή 24% στον συντελεστή 13%. Μέτρα τα οποία θα έχουν άμεση απόδοση, τόσο στους καταναλωτές, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μαγαζάτορες, αλλά και στα νοικοκυριά

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αντιπολίτευση για την οποία σχολίασε «την αντίφαση της αντιπολίτευσης η οποία από τη μία καταγγέλλει τα μέτρα και από την άλλη τα ψηφίζει – εμένα πάντως μου αρκεί που τα ψηφίζετε».

Διαβάστε επίσης:

Όλα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved