Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών απ’ τον σεισμό των 6,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη στη νήσο Χοκάιντο. Στους 42 ο αριθμός των νεκρών.

Ειδικότερα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε επισκέφθηκε την Κυριακή τη νήσο Χοκάιντο, όπου σημειώθηκε ο σεισμός στην Ιαπωνία και προκάλεσε τον θάνατο 42 ανθρώπων, σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Ο Άμπε επισκέφθηκε τη μεγαλύτερη πόλη της νήσου, τη Σαπόρο, όπου ο σεισμός των 6,6 Ρίχτερ προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο και στα σπίτια.

Παράλληλα, ο ίδιος επισκέφτηκε και την μικρή κοινότητα Ατσούμα, η οποία σχεδόν ισοπεδώθηκε από τον σεισμό και πολλές κατοικίες της θάφθηκαν κάτω από το έδαφος.

Στη συνέχεια, ο Άμπε επέστρεψε στο Τόκιο για το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο με θέμα τη διάθεση βοήθειας 549 εκατ. γεν (4,2 εκατ. ευρώ) στην πληγείσα περιοχή.

Σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 42, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NHK, παρόλο που οι τοπικές αρχές επιμένουν μέχρι και σήμερα να δηλώνουν τον αριθμό των νεκρών στους 39 και σε έναν αγνοούμενο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται στην Ατσούμα, οι επιχειρήσεις διάσωσης πιθανών επιζώντων.

Σημειώνεται ότι μετά τον σεισμό, περίπου 3 εκατ. νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, με την παροχή ρεύματος να έχει σχεδόν πλήρως αποκατασταθεί.

Οι αρχές συνιστούν παρόλα αυτά τους καταναλωτές να περιορίσουν τη χρήση στο ελάχιστο, καθώς η διάθεσή του παραμένει ασταθής.

Διαβάστε ακόμη:

Τουλάχιστον 30 νεκροί απ’ τον φονικό σεισμό στην Ιαπωνία

Photo: The Associated Press