Οι εισαγγελείς του Ηνωμένου Βασιλείου κατονόμασαν δύο Ρώσους που υποψιάζονται ότι δηλητηρίασαν τον Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του.

Η Βρετανία κατονόμασε τους δύο Ρώσους που δηλητηρίασαν τους Σκριπάλ, τους οποίους κατηγορούν για απόπειρα δολοφονίας.

Η βρετανική αστυνομία δήλωσε ότι οι ύποπτοι ταξίδευαν με αυθεντικά ρωσικά διαβατήρια και είχαν φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο ημέρες πριν από το περιστατικό με τη δηλητηρίαση. Η Εισαγγελική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι έχει αρκετά στοιχεία εναντίον των δύο ανδρών.

«Οι εισαγγελείς από το τμήμα καταπολέμησης της τρομοκρατίας έχουν εξετάσει τα αποδεικτικά στοιχεία και έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να υπάρξει μια ρεαλιστική προοπτική καταδίκης και είναι σαφώς προς το δημόσιο συμφέρον να κατηγορηθούν ο Alexander Petrov και ο Ruslan Boshirov, οι οποίοι είναι Ρώσοι υπήκοοι», δήλωσε ο διευθυντής των νομικών υπηρεσιών.

Αυτά τα αδικήματα περιλαμβάνουν συνωμοσία για δολοφονία του Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του, χρήση και κατοχή της ουσίας novichok σε αντίθεση με τον Νόμο περί Χημικών Όπλων, και πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης με πρόθεση.

Η αντίδραση της Ρωσίας

«Δεν σημαίνουν τίποτα τα ονόματα και οι φωτογραφίες των υπόπτων που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική αστυνομία», δήλωσε απ’ την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ρωσία κάλεσε το Λονδίνο ν’ αφήσει τις κατηγορίες και τον χειρισμό των πληροφοριών και να επιτρέψει τη συνεργασία των υπηρεσιών επιβολής του νόμου στην υπόθεση Σκριπάλ.

Ο πρώην Ρώσος διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκρίπαλ και η κόρη του δηλητηριάστηκαν στο Salisbury τον Μάρτιο. Η δηλητηρίαση πυροδότησε μια διπλωματική ένταση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ρωσίας, ενώ η βρετανική Κυβέρνηση κατηγορεί τη Μόσχα ότι είναι υπεύθυνη. Η Ρωσία έχει διαψεύσει οποιαδήποτε συμμετοχή στην επίθεση.

Διαβάστε ακόμα:

Νέες κυρώσεις ΗΠΑ σε Ρωσία για την υπόθεση Σκριπάλ