Μετά την είδηση του χαμού του Έλληνα πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους που κατέπεσε στη Σκύρο, αφήνωντας πίσω σύζυγο και δύο ανήλικα παιδιά, το Κοινοβούλιο πέραν των συλλυπητηρίων, προχώρησε και σε έμπρακτη στήριξη της οικογένειας του εκλιπόντος.

Με απόφαση της Ολομέλειας, η Βουλή υιοθετεί τα παιδιά του Γιώργου Μπαλταδώρου. Η κίνηση αυτή έγινε σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής του 2010. Η απόφαση αυτή προέβλεπε την “υιοθέτηση” των ανήλικων τέκνωντων πεσόντων, εν ώρα καθήκοντος, ανδρών, των ενόπλων δυνάμεων, απο το Σώμα.

Κάθε χρόνο η Βουλή θα καταβάλλει το ποσό των 18.000 ευρώ μέχρι την ενηλικίωση των δύο παιδιών του άτυχου πιλότου, σύμφωνα με πληροφορίες. Στη περίπτωση που σπουδάσουν, το ποσό αυτό θα δίνεται μέχρι την συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Βουλής:

«Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης εκφράζοντας έμπρακτα τη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, και ακολουθώντας την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία προβλέπει την «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος, ανακοινώνει ότι η Βουλή άμεσα θα προχωρήσει στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου προβαίνοντας στην «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος»

100.000 ευρώ δίνει η Super League

Η Super League αποφάσισε το πρωί της Παρασκευής να προσφέρει 100.000 ευρώ στην οικογένεια του άτυχου πιλότου, εκφράζοντας την έμπρακτη υποστήριξή της.

Σε επίσημο έγγραφος της η ΠΑΕ της Super League γνωστοποιεί την απόφασή της να δώσει 100.000 ευρώ στην οικογένεια του Γιώργου Μπαλταδώρου.

Υπενθυμίζουμε πως το πλήρωμα ενός αλιευτικού σκάφους από τη Σκύρο εντόπισε τη σορό του άτυχου πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και μερικά από τα συντρίμμια του Μιράζ 2000-5.

Η σορός μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας ώστε να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες και να δοθούν απαντήσεις. Παράλληλα, είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι βρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους καθώς ενδεχομένως θα μπορούν να δουν την πορεία του Μιράζ 2000 -5 απ’ το λεγόμενο “μαύρο κουτί”.

Η κηδεία του Γιώργου Μπαλταδώρου

Η κηδεία του 34χρονου Έλληνα πιλότου θα τελεστεί αύριο Σάββατο το μεσημέρι, στο Μορφοβούνι Καρδίτσας.

Διαβάστε επίσης:

Βρέθηκε η σορός του Γιώργου Μπαλταδώρου