Η Βικτώρια Καρύδα αναγνώρισε τον δολοφόνο του συζύγου της

LIKE US ON FACEBOOK

Ήταν Οκτώβριος του 2018, όταν η δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή συγκλόνισε το πανελλήνιο. Τώρα, ξεκίνησε η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, με την Βικτώρια Καρύδα να αναγνωρίζει με λυγμούς τον ένα δράστη.

Κατηγορούμενοι είναι δύο αδέρφια, Βούλγαροι υπήκοοι, οι οποίοι φέρεται να είναι εκείνοι που πυροβόλησαν θανάσιμα τον Γιάννη Μακρή, έξω απ’ το σπίτι του στη Βούλα.

Η σύζυγος του θύματος, φορτισμένη και με λυγμούς, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι αναγνωρίζει τον έναν απ’ τους δύο κατηγορούμενους, ως εκείνον που κατέγραψε η κάμερα του σπιτιού να πυροβολεί τον Γιάννη Μακρή, τη στιγμή που εκείνος είχε μπει στο αυτοκίνητό του.

Βικτώρια Καρύδα: Η κατάθεσή της

«Είμαι άνθρωπος της λεπτομέρειας. Βλέπω πράγματα που άλλοι δεν παρατηρούν. Έχει ίδιο σωματότυπο, είχε κοτσίδα και περπατάει με τον ίδιο τρόπο. Είδα τον τρόπο που περπατάει στο βίντεο και αντίστοιχο βίντεο από τα κανάλια στα δικαστήρια. Τρέχει με τον ίδιο τρόπο», ανέφερε η μάρτυρας.

Όπως είπε, ποτέ δεν είχε αντιληφθεί να φοβάται για κάτι ο 47χρονος σύζυγός της, ενώ πρόσθεσε αν υπήρχε κάποιος λόγος ανησυχίας, το θύμα θα της το είχε πει και θα είχε πάρει μέτρα φύλαξης.

Κυκλοφορούσαμε με μία βέσπα, χωρίς προστασία. Δεν είχαμε φόβο. Μόνο φύλαξη στο σπίτι μετά τις 10 το βράδυ για τους κλέφτες είχαμε. Αν υπήρχε κίνδυνος θα μου το έλεγε. Θα υπήρχε άνθρωπος να μας φυλάξει. Κυκλοφορούσε άνετα με τα παιδιά μας, δεν είχε όπλο

Η Βικτώρια Καρύδα απέρριψε τις ερωτήσεις από την πλευρά της υπεράσπισης σχετικά με φερόμενες παράνομες δραστηριότητες του συζύγου της στην Αυστραλία, λέγοντας πως δεν ξέρει τίποτα για αυτά: «Ο άνδρας μου δεν είχε τίποτα όσο ήμασταν μαζί. Δεν τα ξέρω αυτά που λέτε».

Η ίδια συμπλήρωσε για τον Γιάννη Μακρή: «Ήμασταν μαζί 10 χρόνια και είχαμε αποκτήσει δύο παιδάκια. Στην Αυστραλία είχε μάνδρα αυτοκινήτων και ασχολούνταν με ακίνητα. Στην Ελλάδα ασχολήθηκε με εταιρεία σεκιούριτι. Εγώ δεν ήξερα πολλά πράγματα για τις δουλειές του, εννοώ όχι πολλές λεπτομέρειες. Την ημέρα που έγινε το κακό άνοιξε τη δεύτερη επιχείρισή του».

Σύμφωνα με την μάρτυρα, φίλος του θύματος της είπε πως είχε εντοπίσει τον πρώτο κατηγορούμενο την επίμαχη ημέρα και ο ίδιος ο επιχειρηματίας του είχε εκμυστηρευτεί πως τον είχε παρατηρήσει τις τελευταίες ημέρες πριν την δολοφονία να κυκλοφορεί κοντά του.

Αναφορικά με τη στιγμή της δολοφονίας σημείωσε: «Βγήκε ο άνδρας μου, κοίταξε δεξιά και αριστερά και μπήκε στο αμάξι. Ένας πεζός ήρθε τρέχοντας, τον πυροβόλησε και έφυγε τρέχοντας και πάλι».

Τόνισε πως τα αυτοκίνητα -που σύμφωνα με τη δικογραφία φαίνεται να είχαν νοικιάσει τα δύο αδέλφια όσο βρίσκονταν στην Ελλάδα το επίμαχο διάστημα- τα είδε εκ των υστέρων από καταγραφές καμερών να περνάνε έξω από το σπίτι της.

Σημειώνεται πως οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και ενώπιον του δικαστηρίου είπαν πως δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τη δολοφονία του επιχειρηματία.

Δες ακόμα:

Συγκλονίζει η Βικτώρια Καρύδα: Κάθε μέρα βλέπω το σημάδι απ’ το σώμα του στον δρόμο
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved