Για ακόμα μια φορά, το τουρκικό δικαστήριο αρνήθηκε την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

Το νέο «όχι» στους Έλληνες στρατιωτικούς απ’ την τουρκική Δικαιοσύνη έρχεται μόλις μερικές ημέρες μετά τη συνάντηση Τσίπρα- Ερντογάν, όπου τέθηκε το θέμα των δύο στρατιωτικών.

Πρόκειται για την πέμπτη φορά που η ελληνική πλευρά κατέθεσε αίτημα για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται από τις 3 Μαρτίου.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως το τουρκικό δικαστήριο αιτιολόγησε την απόφασή του λέγοντας πως συνεχίζεται η έρευνα των δεδομένων που βρέθηκαν στα κινητά του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη.

Με βάση τη νέα απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, παραμένουν για 140η ημέρα έγκλειστοι στις φυλακές Αδριανούπολης.

Τι είχε αποκαλύψει ο Πρωθυπουργός για τη συνομιλία του με τον Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός είπε πως ο Τ. Ερντογάν αναφέρθηκε στο θέμα των οκτώ στρατιωτικών και ο ίδιος τον ενημέρωσε για τη δικαστική εξέλιξη του θέματος. «Τόνισα ότι η ελληνική Δικαιοσύνη είναι απολύτως ανεξάρτητη», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην αντίδραση του Τούρκου προέδρου όταν τέθηκε το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο κ. Τσίπρας είπε πως έγινε αναφορά και για τους «8» Τούρκους αξιωματικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα και, όπως είπε, ανέφερε στον κ. Ερντογάν πως το θέμα αφορά την ελληνική Δικαιοσύνη.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως του έδωσε να καταλάβει ότι δεν μπορεί να συσχετίζεται το θέμα των δύο Ελλήνων με τους «8» και πως «αυτό που ζητά η ελληνική πλευρά δεν είναι κάποια χάρη αλλά να προχωρήσουν οι διαδικασίες και εφόσον δεν έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα, που δεν έχουν διαπράξει, να οριστεί η προβλεπόμενη διαδικασία, να δικαστούν και να επιστρέψουν στις οικογένειες τους».

Διαβάστε ακόμα:

Έλληνες Δικαστές: Θεμελιώδεις αρχές παραβιάζονται με την κράτηση των δυο στρατιωτικών