Μια θετική αλλαγή στο κέντρο της Αθήνας προσδοκά να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των ατόμων με αναπηρία, αλλά και να παρακινήσει τους πολίτες να είναι πολύ πιο υπεύθυνοι. Μπαίνει σήμανση για τις ράμπες.

Μιας και οι Αθηναίοι δυστυχώς δεν φημίζονται για την τήρηση των κανόνων, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το παρκάρισμα, ο Δήμος αποφάσισε να λάβει τα μέτρα του προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον σκηνικά όπου αυτοκίνητα έχουν παρκάρει κλείνοντας τις ράμπες.

Έτσι, ο Δήμος Αθηναίων προχωράει στη σήμανση για τις ράμπες. Σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, ήδη έχει γίνει σήμανση 200 τέτοιων σημείων και στα επτά Δημοτικά Διαμερίσματα.

σήμανση για τις ράμπες

Η ειδική σήμανση θα υπάρχει όπου υπάρχουν ράμπες, με στόχο την αποτροπή της αντικοινωνικής στάθμευσης και τη διασφάλιση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία και κινητικά προβλήματα αλλά και συνολικά των πεζών.

Το πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη περιλαμβάνει τον έντονο και εμφανή χρωματισμό με ειδική σήμανση (κίτρινα εικονίδια) της ασφάλτου. Σύμφωνα με τον Δήμο, ήδη έχει γίνει σήμανση 200 τέτοιων σημείων και στα επτά Δημοτικά Διαμερίσματα και μεταξύ άλλων στο εμπορικό τρίγωνο, στην Πλάκα, στο Κουκάκι, στο Παγκράτι, στον Άγιο Θωμά, στο Κολωνάκι, στην Πλατεία Αμερικής, στον Κολωνό κ.α.

σήμανση για τις ράμπες

«Κάνουμε παρεμβάσεις που δημιουργούν μία Αθήνα πιο ανοιχτή, πιο ανθρώπινη. Μία πόλη που όταν λέει ότι δεν αποκλείει κανέναν, το εννοεί», σημείωσε σχετικά ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

σήμανση για τις ράμπες

Δες ακόμα:

Τι περιλαμβάνει ο “μεγάλος περίπατος της Αθήνας” | Αλλάζει όψη το κέντρο