Η Συρία απέκρουσε επίθεση με πυραύλους σε αεροπορική βάση στη Χομς

LIKE US ON FACEBOOK

Λίγες μόλις ημέρες μετά την επίθεση με πυραύλους στη Συρία από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία, ανακοινώθηκε πως αναχαιτίστηκαν περίπου δέκα πύραυλοι, οι οποίοι είχαν ως στόχο αεροπορική βάση στην επαρχία Χομς.

Η Συρία απέκρουσε επίθεση με πυραύλους σε αεροπορική βάση στη Χομς, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik επικαλούμενο στρατιωτική πηγή. Οι δέκα πύραυλοι που εβλήθησαν είχαν στόχο την αεροπορική βάση Σαϊράτ, στην επαρχία Χομς.

«Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα απέκρουσε επίθεση με στόχο ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην επαρχία Χομς», σημείωσε η πηγή που επικαλείται το Sputnik.

Σύμφωνα με τα συριακά κρατικά ΜΜΕ, δεν έχουν αναφερθεί απώλειες και όλοι οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν εναντίον της βάσης Σαϊράτ καταρρίφθηκαν.

Έχουν περάσει μόλις μερικές ημέρες από τότε που οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας σημείωσαν επίθεση με πυραύλους εναντίον στόχων στη Συρία αντιδρώντας στην επίθεση που φέρεται να διαπράχθηκε με χημικά όπλα στην πόλη Ντούμα, στον θύλακα της Ανατολικής Γούτας, στα όρια της Δαμασκού.

Σημειώνεται πω εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου τόνισε ότι δεν βρίσκεται σε εξέλιξη καμιά στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στην επαρχία Χομς «αυτή τη στιγμή».

Στις 7 Απριλίου 2017, οι ΗΠΑ είχαν βομβαρδίσει την αεροπορική βάση Σαϊράτ. Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις των ΗΠΑ είχαν στείλει πυραύλους Κρουζ, σε αντίδραση για μια επίθεση με χημικά όπλα στο χωριό Χαν Σεϊχούν που είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 70 ανθρώπους.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σημείωσε επίσης πως έγιναν πολλές ισχυρές εκρήξεις κοντά στη βάση Σαϊράτ, στη Χομς, και στην περιοχή Καλαμούν, κοντά στη Δαμασκό, όπου βρίσκονται άλλες δύο αεροπορικές βάσεις.

Η συριακή κρατική τηλεόραση έκανε λόγο περί «επίθεσης», χωρίς να κάνει καμιά εκτίμηση για το ποιος εκτόξευσε τους πυραύλους.

Τονίζεται πως χθες, Δευτέρα, είχε προγραμματιστεί η έναρξη της συζήτησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναφορικά με την πρόταση που κατέθεσαν ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία για εύρεση συνολικής λύσης για τη Συρία.

Διαβάστε ακόμα:

Στήριξη απ’ τη Δύση και απειλές από Ρωσία και Ιράν για την επίθεση στη Συρία

Photo: OSD / HANDOUT/EPA
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved