Η Κατερίνα Στεφανίδη στο Diamond League έγραψε ιστορία και το κατέκτησε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Το άλμα που σημείωσε και το διαμάντι!

Η Στεφανίδη στο Diamond League έδειξε πως δεν είναι απλώς έτοιμη αλλά πως είναι σε άριστη αγωνιστική κατάσταση και τελικά επικράτησε με άλμα 4,83 μέτρα. Αυτό το άλμα της χάρισε το διαμάντι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά!

Το άλμα της χρυσής Ολυμπιονίκη, το 4.83, αποτελεί και το φετινό ρεκόρ. Η Κατερίνα Στεφανίδη επέστρεψε στη θέση της… Και γιατί το λέμε αυτό; Γιατί μπορεί να μην ξεκίνησε καλά τη σεζόν στο κλειστό στίβο αλλά διαρκώς βρίσκει τη “φόρμα” της και πετυχαίνει πολύ μεγάλα άλματα. Και κάπως έτσι χάρισε ένα ακόμη διαμάντι στην Ελλάδα!

Ωστόσο, ο μεγάλος στόχος δεν είναι άλλος από το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στην Ντόχα σε περίπου εβδομάδες.

Να σημειώσουμε πως η αθλήτρια του Μιτς Κρίερ έκανε έναν εντυπωσιακό αγώνα αφού πέρασε με την πρώτη τα 4.63, 4.70, 4.77 και 4.83 στη συνέχεια είχε δύο άκυρα στα 4.88 και ολοκλήρωσε τον αγώνα της χωρίς να κάνει άλλη προσπάθεια. Στη δεύτερη θέση η Ανζέλικα Σιντόροβα με άλμα στα 4.83 που πέρασε όμως με την τρίτη προσπάθεια.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Αλίσα Νιούμαν με καλύτερο άλμα στα 4.77 μέτρα. Χαμηλά έμεινε η Σάντι Μόρρις με άλμα στα 4.63 μέτρα, ίδια επίδοση με την Γιαρίσλεϊ Σίλβα.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, λοιπόν, η Στεφανίδη στο Diamond League κάνει το θαύμα της και κατακτά ένα ακόμη διαμάντι. Και τελικά το διαμάντι ανήκει στην Ελλάδα στο επί κοντώ για πέμπτη σερί φορά καθώς το 2015 η Νικόλ Κυριακοπούλου ήταν μεγάλη νικήτρια. Η τελευταία νικήτρια στο αγώνισμα που δεν κατάγεται από την Ελλάδα ήταν η Φαμπιάνα Μούρερ το 2014!

Συγχαρητήρια σε αυτό το κορίτσι!