Η Ryanair σταματά τα δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της. Πότε θα πραγματοποιηθεί η τελευταία πτήση;

Η Ryanair σταματά τα δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη και το αντίστροφο από 1 Απριλίου. Στην επίσημη ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας δεν έχει διευκρινιστεί γιατί η Ryanair προχωρά στη διακοπή των δρομολογίων.

Πάντως, να σημειώσουμε πως ήδη δεν πωλούνται άλλα εισιτήρια για Αθήνα-Θεσσαλονίκη και το αντίστροφο ενώ η τελευταία πτήση θα πραγματοποιηθεί από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα στις 31 Μαρτίου, με προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης 20:05 και αριθμό πτήσης FR8969.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση απ’τη Rynair:

«Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό, πως από την 1η Απριλίου 2019 διακόπτεται η σύνδεση Θεσσαλονίκη-Αθήνα και αντίστροφα.   Η τελευταία πτήση θα πραγματοποιηθεί από την Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα την 31η Μαρτίου 2019 με ώρα αναχώρησης 20:05 και αριθμό πτήσης FR8969.

Η πώληση των εισιτηρίων έχει διακοπεί. Ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε».

Σε επικοινωνία που είχε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τον Sales & Marketing Manager της Ryanair για την Ανατολική Μεσόγειο Νικόλα Λάρδη, δήλωσε πως «το συγκεκριμένο δρομολόγιο (Αθήνα-Θεσσσαλονίκη) δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά μας για το 2019, όπως έχει ανακοινωθεί σε συνέντευξη Tύπου στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο», ξεκαθαρίζοντας πως η απόφαση αυτή δεν συνδέεται με την αποβίβαση επιβατών στην Τιμισοάρα.

Ο κ. Λάρδης τόνισε πως η εταιρία ενισχύει πάνω από 130 δρομολόγια από και προς Ελλάδα με περισσότερες από 390 πτήσεις εβδομαδιαίως, ενώ προσέθεσε πως η απόφαση αυτή, έχει να κάνει με την αλλαγή στρατηγικής που έχει χαράξει η εταιρεία. Τα δρομολόγια εσωτερικού που διατηρούνται τη θερινή περίοδο είναι τα Αθήνα-Σαντορίνη και Χανιά-Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, εκτός από το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, η εταιρεία δεν ανανεώνει το 2019 τα δρομολόγια Αθήνα-Χανιά, Αθήνα-Ρόδος και Αθήνα-Μύκονος.

Πάντως, πολλοί ήταν οι επιβάτες που επέλεγαν τη Ryanair για το ταξίδι τους Αθήνα-Θεσσαλονίκη και το αντίστροφο λόγω των εξαιρετικά χαμηλών τιμών των εισιτηρίων.

Να σημειώσουμε πως πολλοί επιβάτες έχουν καταθέσει μηνύσεις κατά της αεροπορικής εταιρίας λόγω της πτήσης Λονδίνο-Θεσσαλονίκη που τελικά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών κατέληξε στη Ρουμανία.

Η αεροπορική εταιρεία Ryanair ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι επιβάτες της, ωστόσο αυτοί θεωρούν το περιστατικό απαράδεκτο γι΄αυτό και θα κινηθούν νομικά.

Διαβάστε αναλυτικά:

Μηνύσεις κατά της Ryanair από τους επιβάτες που προσγειώθηκαν στην Τιμισοάρα