Η πρώτη χώρα που επιβάλλει πρόστιμο στους επιβάτες για τα βρώμικα ρούχα στα ΜΜΜ!

LIKE US ON FACEBOOK

Με το κίνδυνο να μην τους επιβληθεί πρόστιμο θα ζουν οι επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην πόλη Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας, εάν τα ρούχα που φορούν είναι βρώμικα και δεν μυρίζουν ωραία.

Το μέτρο αναφέρθηκε στα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης για τις αστικές συγκοινωνίες, που ακόμα εξελίσσεται στη ρουμανική πόλη, με στόχο τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων, αλλά και της διαμονής των επισκεπτών. Άρα είναι πιθανό να επιβληθεί εξωπραγματικό πρόστιμο στους επιβάτες για τα βρώμικα ρούχα τους, με το πρόσχημα της δημόσια υγιεινής!

Τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης ξεκίνησε ο δήμος της ρουμανικής πόλης, στην προσπάθειά του να δώσει λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την εικόνα της πόλης, με απώτερο στόχο να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες και να γίνει κέντρο ενδιαφέροντος. Τα μέτρα που προβλέπονται ωστόσο, είναι πολύ σκληρά και εκτός πραγματικότητας.

Σύμφωνα με τα όσα λέγονται στα ρουμανικά Μέσα Ενημέρωσης, όσοι επιβάτες Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κυκλοφορούν με βρώμικα ρούχα μπορεί να τους επιβληθούν πρόστιμα ύψους από 100 έως 200 λέι, δηλαδή από 21 μέχρι 42 ευρώ.

Πρόστιμο και στους επιβάτες Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που ταξιδεύουν μεταφέροντας τσάντες με κακόοσμα φαγητά ή σε αυτούς που κάνουν χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου εντός των Μέσων Μεταφοράς, το οποίο θα φτάνει τα 200 λέι. Επιπλέον, οι επιβάτες απαγορεύεται να πίνουν αλκοόλ ή να μεταφέρουν στις αποσκευές τους αλκοολούχα ποτά, καθώς επίσης και να είναι υπό την επήρεια αλκοόλ.

Οι νέοι κανόνες για το επιβατικό κοινό, όπως έχουν προς το παρόν διαμορφωθεί από τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης, μεταξύ άλλων, επιβάλλουν ότι οι επιβάτες μπορούν να επιβιβάζονται και να αποβιβάζονται από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μόνο στους προβλεπόμενους σταθμούς, ενώ η επιβίβαση θα γίνεται μόνο από τις μπροστινές πόρτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Ακόμη, εάν οι αποσκευές των επιβατών, είτε είναι μια τσάντα, είτε σακίδιο πλάτης, είτε χειραποσκευή ή βαλίτσα, καταλαμβάνουν επιπλέον χώρο, τότε οι επιβάτες θα πρέπει να πληρώσουν ένα ακόμα εισιτήριο, όπως στο αεροπλάνο.

Να τονίσουμε ότι ήδη απαγορεύεται η μεταφορά πτηνών και ζώντων ζώων, με εξαίρεση των σκύλων και των γατιών που πρέπει να μεταφέρονται σε ειδικά κλουβιά.

Διάβασε επίσης:

Σε ποιο δρόμο απαγορεύονται οι φωτογραφίες για το Instagram και γιατί;

 

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved