Η πιο σύγχρονη διάβαση πεζών στην Ευρώπη… βρίσκεται στην Αθήνα! | Photos

LIKE US ON FACEBOOK

Η πιο σύγχρονη διάβαση πεζών στην Ευρώπη βρίσκεται στην Αθήνα και συγκεκριμένα μπροστά απ’ το Καλλιμάρμαρο. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της;

Ο Γιώργος Πατούλης εγκαινίασε την πιο σύγχρονη διάβαση πεζών στην Ευρώπη, μπροστά απ’ το Καλλιμάρμαρο. Ο φωτισμός μεταβάλλεται ανάλογα με τις υποδείξεις των φαναριών, ενώ ειδικός πομπός μεταδίδει σήματα σε εφαρμογές για πολίτες με προβλήματα όρασης και ακοής.

Πρόκειται και μια διάβαση ειδικά σχεδιασμένη για την head down generation, δηλαδή τη γενιά που διαρκώς περπατά στο δρόμο και ασχολείται με το κινητό.

σύγχρονη διάβαση πεζών

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της πιο σύγχρονης διάβασης;

Φανάρια που ρυθμίζουν την κυκλοφορία. Περιλαμβάνουν και φωτεινές ενδείξεις που μετρούν αντίστροφα μέχρι να ανάψει το φανάρι από πράσινο σε κόκκινο και vice versa!

Στη διάβαση υπάρχει ειδική κόκκινη λάμπα που ανάβει για τους πεζούς μαζί με το κόκκινο. Σκοπός της είναι φωτίζοντας την άσφαλτο να προειδοποιεί όσους περπατούν σκυφτοί πως δεν μπορούν να περάσουν.

σύγχρονη διάβαση διάβαση πεζών

Συσκευές ηχοπληροφόρησης προσαρμοσμένες σε κάθε φανάρι. Αυτές παράγουν ήχο που πληροφορεί όσους έχουν προβλήματα όρασης για το αν πρέπει να σταματήσουν ή να προχωρήσουν στην διάβαση.

Η ίδια συσκευή έχει από κάτω κουμπί που με το πάτημά του ενημερώνει τον πεζό για το ακριβές σημείο της πόλης που βρίσκεται (π.χ. Κόμβος Καλλιμάρμαρου με κατεύθυνση προς Ηρώδου Αττικού).

Φωτεινές λάμπες που είναι καρφωμένες στην άσφαλτο ακριβώς εκεί που αρχίζει η διάβαση. Εκπέμπουν έντονο κόκκινο φως όταν το φανάρι είναι κόκκινο για τα οχήματα και αποτελούν πρόσθετο στοιχείο προειδοποίησης για τους οδηγούς. Αντίστοιχα τέτοια φώτα έχουν τοποθετηθεί και στην διάβαση πεζών που συνδέει την Πλατεία Συντάγματος με τον πεζόδρομο της Ερμού.

σύγχρονη διάβαση πεζών

Η διάβαση είναι βαμμένη λευκή με ειδική μπογιά που περιέχει μέσα κρυστάλλους Swarovski. Έτσι, θα δημιουργείται μεγάλη αντανάκλαση ώστε να προειδοποιούνται οι οδηγοί και να προσέχουν τους πεζούς.

Μετεωρολογικό σταθμό και σταθμό μέτρησης μικροσωματιδίων που θα στέλνει απευθείας δεδομένα για τον καιρό και την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο νέο Κέντρο Διαχείρισης της Κυκλοφορίας και Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής που εγκαινιάστηκε την Πέμπτη.

Το συγκεκριμένο έργο κόστισε 50.000 ευρώ ενώ στόχος είναι να δημιουργηθούν άμεσα 200 έξυπνες διαβάσεις με πιο χαμηλό κόστος καθώς ίσως δεν χρησιμοποιηθούν τα ίδια υλικά.

Διαβάστε επίσης:

Πόσο μπροστά η Θεσσαλονίκη; Πήγε τη διάβαση πεζών σε άλλο επίπεδο!

Photos: Eurokinissi
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved