Οι πιο πρόσφατες θεωρίες του Stephen Hawking που συγκλόνισαν τον κόσμο

LIKE US ON FACEBOOK

Ένα αστέρι έσβησε, ο Stephen Hawking έφυγε απ’ τη ζωή και μας άφησε μια πλούσια κληρονομιά. Οι πιο πρόσφατες θεωρίες του που συγκλόνισαν τον πλανήτη.

Ο μεγαλοφυής Stephen Hawking συγκέντρωσε αρκετά διαφορετικά αλλά εξίσου θεμελιώδη πεδία της φυσικής θεωρίας: τη βαρύτητα, την κοσμολογία, την κβαντική θεωρία, τη θερμοδυναμική και τη θεωρία της πληροφορίας.

Τα τελευταία χρόνια, προειδοποίησε επανειλημμένα για την απειλή της κλιματικής αλλαγής, της τεχνικής νοημοσύνης και των εχθρικών εξωγήινων. Οι πιο πρόσφατες θεωρίες του Stephen Hawking που συγκλόνισαν όλο τον κόσμο.

Μερικές απ’ τις πιο πρόσφατες θεωρίες του Stephen Hawking

Η Γη μπορεί να καταλήξει όπως η Αφροδίτη

Ο Βρετανός αστροφυσικός προειδοποίησε πως η Γη θα μπορούσε να μετατραπεί σε Αφροδίτη αν δεν ληφθεί άμεση δράση για την παύση της κλιματικής αλλαγής. Όπως είπε, η Αφροδίτη είχε κάποτε συνθήκες παρόμοιες με τη Γη με επιφανειακά νερά, ήπιες θερμοκρασίες και κατάλληλη ατμόσφαιρα. Το φαινόμενο του θερμοκηπίου έκαψε τους ωκεανούς και τα εδάφη του πλανήτη και ο Stephen Hawking πίστευε πως κάτι παρόμοιο μπορεί να συμβεί και στη Γη. Οι θερμοκρασίες στην Αφροδίτη προς το παρόν φτάνουν τους 250 βαθιούς Κελσίου με ισχυρούς ανέμους 3.000μίλια/ώρα.

Σε αυτό το σημείο, ο Stephen Hawking άσκησε έντονη κριτική στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την απόφασή του να βγάλει τις ΗΠΑ απ’ τη συμφωνία του Παρισιού για την αλλαγή του κλίματος.

Στεκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας εποχής

Ο σπουδαίος αστροφυσικός ζητούσε επανειλημμένως μια νέα εποχή διερεύνησης του διαστήματος, στην οποία όλα τα έθνη θα ενώνονται προς ένα κοινό στόχο.

«Είναι σαφές ότι ερχόμαστε σε μια νέα εποχή του διαστήματος, στέκεστε στο κατώφλι μιας νέας εποχής. Ο ανθρώπινος αποικισμός και άλλοι πλανήτες δεν είναι πλέον επιστημονικής φαντασίας, μπορεί να γίνει επιστημονικό γεγονός» είχε δηλώσει ο ίδιος.

Εξαντλούμε το χώρο στη Γη και πρέπει να ξεπεράσουμε τους τεχνολογικούς περιορισμούς που μας εμποδίζουν να ζούμε κάπου αλλού στο σύμπαν

Ο Stephen Hawking προειδοποιεί για τους εξωγήινους

Ο Stephen Hawking σε κάθε του ομιλία και κάθε του συνέντευξη αναφερόταν στους εξωγήινους.

Μιλώντας στην El Pais, ερωτηθείς για το τι θα συμβεί αν οι εξωγήινοι μας επισκεφθούν, ο σπουδαίος αστροφυσικός απάντησε:

Αν οι εξωγήινοι μας επισκεφθούν, το αποτέλεσμα θα είναι κοντά σε αυτό που συνέβη όταν ο Κολόμβος έφτασε στην Αμερική: Οι ιθαγενείς Αμερικάνοι δεν τα κατάφεραν. Αυτοί οι προηγμένοι εξωγήινοι θα μπορούσαν να γίνουν νομάδες, και να προσπαθήσουν να κατακτήσουν και να αποικίσουν όλους τους πλανήτες που θα μπορούσαν να φθάσουν. Για το μαθηματικό μυαλό μου η εξωγήινη ζωή είναι κάτι εντελώς ορθολογικό   

Ο Stephen Hawking πολλές φορές εξέφρασε τους φόβους του για την εξωγήινη ζωή και τις επιπτώσεις στην ανθρωπότητα. Αναφερόμενος στον πλανήτη Gliese 832c για τον οποίο είπε πως «ενδεχομένως έχει εξωγήινη ζωή, αλλά οι άνθρωποι πρέπει να είναι επιφυλακτικοί», είχε δηλώσει πως:

Μια μέρα, θα μπορούσαμε να λάβουμε ένα σήμα από έναν τέτοιο πλανήτη, αλλά πρέπει να προσέξουμε αν θα απαντήσουμε….Η συνάντηση με έναν προηγμένο πολιτισμό μπορεί να είναι όπως εκείνη με τους ιθαγενείς Αμερικανούς που συνάντησαν τον Κολόμβο. Και αυτό δεν είχε καλή εξέλιξη…

Οι άνθρωποι πρέπει να εγκαταλείψουν τη Γη για να επιβιώσουν ακόμη 1 εκατομμύριο χρόνια

Ο φυσικός Stephen Hwking προέτρεψε τις χώρες να στείλουν περισσότερους αστροναύτες στη Σελήνη μέχρι το 2020 και τον Άρη μέχρι το 2025 για να «ανυψώσουν την ανθρωπότητα», υποδεικνύοντας επίσης πως οι διαστημικοί οργανισμοί θα πρέπει να στοχεύουν στη δημιουργία σεληνιακής βάσης μέσα στα επόμενα 30 χρόνια.

Σύμφωνα με τον αστροφυσικό, δεν υπάρχει μακροπρόθεσμο μέλλον για το είδος μας στη Γη .Θα χτυπηθεί ξανά από έναν αστεροειδή ή τελικά θα βυθιστεί απ’ τον δικό μας Ήλιο.

Ο Stephen Hawking τόνισε πως το ανθρώπινο ταξίδι στο διάστημα είναι απαραίτητο για το μέλλον της ανθρωπότητας. «Είμαι πεπεισμένος ότι οι άνθρωποι πρέπει να εγκαταλείψουν τη Γη», δήλωσε ο Hawking, προσθέτοντας ότι ήρθε η ώρα να διερευνήσουμε άλλα ηλιακά συστήματα.

Ο Stephen Hawking έφυγε απ’ τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Μια μεγάλη απώλεια για όλους.

Πέθανε ο Stephen Hawking σε ηλικία 76 ετών

 

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved