Η ώρα αλλάζει κι εμείς απορούμε: Χάνουμε ή κερδίζουμε ύπνο;

LIKE US ON FACEBOOK

Πότε αλλάζει η ώρα; Την Κυριακή στις 3 ακριβώς τα ξημερώματα. Έχεις ενημερώσει φίλους και γνωστούς να μην ξεχαστούν, αν το κινητό τους δεν αλλάξει αυτόματα την ώρα.

Η αμέσως επόμενη απορία μετά το «πότε αλλάζει η ώρα», είναι αυτή: Τελικά χάνουμε ή κερδίζουμε μια ώρα ύπνου; Γιατί θα μου πεις σίγα μια ώρα ύπνου είναι… αλλά δεν είμαστε τώρα για να χάνουμε μια ολόκληρη ώρα απ’ τον ύπνο μας σε ένα 24ωρο.

Λοιπόν, η ώρα αλλάζει την Κυριακή στις 3 ακριβώς τα ξημερώματα όπου θα γυρίσουμε το ρολόι μας μια ώρα μπροστά, για να δείχνει, δηλαδή, 4. Ίσως χρειαστεί να το κάνεις χειροκίνητα σε ορισμένα ρολόγια, ίσως αλλάξουν από μόνα τους, ενώ άλλα που τα είχες ξεχασμένα τώρα θα λειτουργούν ξανά φυσιολογικά.

Και τελικά χάνουμε ή κερδίζουμε μια ώρα ύπνου; Η μέρα μεγαλώνει ακόμη περισσότερο και αυτό από μόνο του θα έπρεπε να μας ικανοποιεί. Αλλά ο ύπνος είναι ιερός και με τον ύπνο μας δεν παίζουμε. Παιδιά, έχουν τσακωθεί φίλοι, έχουν χωρίσει ζευγάρια για το αν χάνουμε ή κερδίζουμε μια ώρα ύπνου.

Τα νέα, μάλλον, δεν είναι ευχάριστα γιατί το ρολόι πηγαίνει από τις 3 στις 4 που σημαίνει ότι μια ωρίτσα κάπου χάνεται!

Σε δύο χρόνια απ΄τώρα, δηλαδή το 2021 όλα αυτά δεν θα μας απασχολούν, αφού καταργείται η αλλαγή της ώρας από χειμερινή σε θερινή και η κάθε χώρα θα επιλέξει ποια ώρα θέλει να κρατήσει!

Πάντως, για σήμερα Σάββατο μην ξεχαστείς! Είναι η ώρα της Γης Το Σάββατο 30 Μαρτίου και για μία ώρα η Ελλάδα θα είναι ενεργό μέλος στην ώρα της Γης. Από τις 20:30 έως τις 21:30 θα σβήσουν τα φώτα σε όλο τον κόσμο με απώτερο σκοπό τη ευαισθητοποίηση και την έμπρακτη βοήθεια στην αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της κλιματικής αλλαγής.

Διαβάστε επίσης:

Προγραμματίσηκε η ώρα της Γης | Πότε και τι ώρα κλείνουμε τα φώτα;

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved