Η μέρα της μεγάλης μάχης: Ποιοι θα πουν «ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών

LIKE US ON FACEBOOK

Kρίσιμη μέρα η σημερινή καθώς θα δοθεί μάχη στην ψηφοφορία για τη συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες πολίτες έχουν δώσει ραντεβού έξω απ’ τη Βουλή για να δηλώσουν την αντίθεσή τους.

Έπειτα απ’ την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να μην καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της Κυβέρνησης, η συνεδρίαση της Ολομέλειας με την ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής, διότι έχουν δηλώσει ότι θέλουν να τοποθετηθούν 200 από τους 300 βουλευτές.  Όμως, ποιοι θα πουν «ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών;

Η σημερινή ψηφοφορία θα μας θυμίσει αρκετά τις εποχές όπου περνούσαν απ’ τη Βουλή κρίσιμα νομοσχέδια με μέτρα των Μνημονίων, τότε που οι συνεδριάσεις κρατούσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες…

Η Κυβέρνηση φιλοδοξεί να συγκεντρώσει τουλάχιστον 151 ψήφους για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Οι 145 ψήφοι είναι δεδομένες αφού προέρχονται απ’ τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Αυτό που μένει να δούμε είναι τι προτίθενται να κάνουν οι βουλευτές των άλλων κομμάτων οι οποίοι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σχεδόν δεδομένη θεωρείται η θετική ψήφος του κ. Παπαχριστόπουλου και του κ. Δανέλλη. Η Έλενα Κουντουρά δεν έχει γνωστοποιήσει πώς θα πράξει, αν και θεωρείται πολύ πιθανόν να υπερψηφίσει. Η κα Παπακώστα φέρεται να αναμένει την παρέμβαση του Κ. Καραμανλή για να δει πώς θα κινηθεί.

Σχεδόν δεδομένο θεωρείται επίσης το «ναι» απ’ τους Σταύρο Θεοδωράκη και Γιώργο Μαυρωτά, με τον τελευταίο να το ξεκαθαρίζει και στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜΑΡ αναμένεται να υπερψηφίσει τη συμφωνία, μια απόφαση μάλιστα που του κόστισε τη διαγραφή του απ’ το ΚΙΝΑΛ.

Τονίζεται πως η πρόταση μομφής από πλευράς της ΝΔ τελικά δεν κατατέθηκε ποτέ, καθώς ο κ. Μητσοτάκης έκρινε πως το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ψηφοφορίας θα ήταν ούτως ή άλλως προεξοφλημένο, αφού μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί ο Μητσοτάκης αποφάσισε να μην καταθέσει πρόταση δυσπιστίας;

Photo: EUROKINISSI

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved