Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου μίλησε για πρώτη φορά για όσα έζησε απ’ τη στιγμή που την συνέλαβαν και την οδήγησαν στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ. Τι είπε το μοντέλο για τις φυλακές στο Χονγκ Κονγκ και τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε;

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου σε συνέντευξή της στον Alpha μίλησε για όλα. Για το πώς “παγιδεύτηκε” απ τον αδερφικό της φίλο αλλά και όσα έζησε όλο αυτό το διάστημα. Τι είπε το μοντέλο για τις φυλακές στο Χονγκ Κονγκ;

Το 21χρονο μοντέλο πέρασε 17 μήνες στη φυλακή καθώς τον Νοέμβριο του 2017 την συνέλαβαν με 2,6 κιλά κοκαΐνης στο αεροδρόμιο. Ο αδερφικός της φίλος ήταν αυτός που την παγίδευσε και της έδωσε το σάκο έχοντας κρύψει μέσα -εν αγνοία της- το πακέτο με την κοκαΐνη.

Ο Πέτρος μου είπε “ορίστε η τσάντα είναι εδώ”. Εγώ όμως δεν την πήρα την τσάντα να τη σηκώσω. Ο Πέτρος την έβαλε πάνω στο κρεβάτι και εμένα το μυαλό μου δεν πήγε δηλαδή στο τρομερό γιατί ήταν αδερφικός μου φίλος. Εγώ βέβαια την είχα τσεκάρει, άνοιξα τα φερμουάρ, είδα ότι ήταν καινούργια

Όπως είπε το μοντέλο ήταν ένας ορειβατικός σάκος που η ίδια δεν είχε χρησιμοποιήσει ξανά καθώς και δεν ήξερε το βάρος του.

Η κατηγορία και η στιγμή που αθωώθηκε

Την Ειρήνη Μελισσαροπούλου βάραινε η κατηγορία για κατοχή και εισαγωγή στην Κίνα 2,6 κιλών κοκαΐνης. Το μοντέλο έμεινε για 17 μήνες στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ και κινδύνευε με ποινή 26 ετών.

Η αθώωσή της μόνο αναμενόμενη δεν ήταν αλλά περισσότερο ως “έκπληξη” θα τη χαρακτηρίζαμε. Κατά την απολογία της, η Ειρήνη ανέφερε πως καθώς ο πατέρας της είναι αστυνομικός, γνώριζε ακριβώς πώς γίνεται ο έλεγχος των χειραποσκευών στο αεροδρόμιο, οπότε δεν θα διακινδύνευε κάτι που ήξερε τι διαδικασία έχει.

Αναφορικά με τη στιγμή της σύλληψης, η ίδια ανέφερε πως είχε πάθει σοκ.

Είχα πάθει σοκ. Έκλαιγα. Δεν υπήρχε ούτε μεταφραστής εκεί πέρα ούτε κάποιος να μου εξηγήσει τι γινότανε και για ποιο λόγο βρίσκονταν τα ναρκωτικά στην τσάντα

Η ζωή στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ

Το 21χρονο μοντέλο βρέθηκε ξαφνικά στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ όπου έζησε εφιαλτικές στιγμές.

«Είχα δει τα πάντα. Να έρχονται στη μούρη μου μπροστά και να μου λένε: “Τι θέλεις; Πες μου τι θέλεις; Θέλεις να σε χτυπήσω ; Και με βρίζανε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και η στιγμή που αθωώθηκε…

Η Ειρήνη δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στη στιγμή της αθώωσης, μόλις ακούστηκε το… “no guilty”.

Πάγωσα! Έτρεχε ο ιδρώτας, ήμουνα χάλια! Μόλις ακούστηκε το “not guilty” καταρρέει η μαμά μου, καταρρέει ο μπαμπάς, καταρρέει ο κύριος Κεχαγιόγλου, μέσα στη χαρά ήτανε!

Οι επτά ένορκοι πήραν την απόφαση της αθώωσης, μεταξύ άλλων, επειδή στο δέμα με την κοκαΐνη δε βρέθηκαν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό της Ειρήνης.  Παράλληλα, σημαντικό ρόλο έπαιξε και το λευκό ποινικό μητρώο της 21χρονης, το νεαρό της ηλικίας της και το γεγονός ότι δεν ταξίδευε με μεγάλο χρηματικό ποσό σε μετρητά ή πολλά κινητά, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι διακινητές ναρκωτικών.

Διαβάστε επίσης:

Επέστρεψε στην Αθήνα η Ειρήνη Μελισσαροπούλου | Οι πρώτες της δηλώσεις (Video)