Μετά από ένα μαραθώνιο υπουργικό συμβούλιο στη Βρετανία, η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε πως έχει τη στήριξη όλης της Κυβέρνησης για να προχωρήσει το σχέδιο για το Brexit.

Η Μέι έπεισε το υπουργικό συμβούλιο για τη συμφωνία για το Brexit και τώρα η επόμενη μάχη που πρέπει να δώσει είναι στη Βουλή.

Το υπουργικό συμβούλιο της Βρετανίας υποστηρίζει τη συμφωνία για έξοδο της χώρας απ’ την Ε.Ε., όπως επιβεβαίωσε η Βρετανίδα Πρωθυπουργός σε σύντομη δήλωσή της.

Αυτή η εξέλιξη έγινε γνωστή μετά από μια συνάντηση πέντε ωρών στην Downing Street, όπου οι κορυφαίοι υπουργοί συζήτησαν το σχέδιο Brexit της Μέι.

Το επίσημο κείμενο της συμφωνίας λέγεται ότι είναι περίπου 600 σελίδες. Οι υπουργοί κλήθηκαν στο γραφείο της Πρωθυπουργού την Τρίτη για να το διαβάσουν και σήμερα, Τετάρτη, συνεδρίασαν προκειμένου ν’ αποφασίσουν εάν το στηρίζουν.

Η Μέι είπε ότι το σχέδιο είναι το “καλύτερο που θα μπορούσε να διαπραγματευτεί”, προσθέτοντας ότι η “κοινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου” ήταν να προχωρήσει η συμφωνία. Η ίδια τόνισε πως το εν λόγω σχέδιο είναι αποτέλεσμα συναντήσεων που κράτησαν χιλιάδες ώρες.

Η απόφαση δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία, αλλά είμαι πεπεισμένη πως είναι προς το καλύτερο συμφέρον ολόκληρου του Ηνωμένου Βασιλείου

Η Μέι, μετά τις σύντομες δηλώσεις της, αποχώρησε χωρίς να δεχτεί ερωτήσεις από δημοσιογράφους, ενώ ανακοίνωσε πως την Πέμπτη θα κάνει περαιτέρω ανακοινώσεις σε τοποθέτησή της στο Κοινοβούλιο.

Σημειώνεται ότι η Βρετανίδα Πρωθυπουργός γνωρίζει πως χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει και μάλιστα παραδέχεται κι η ίδια ότι «ο δρόμος μπροστά μας δεν είναι εύκολος».

Ξέρω ότι έρχονται δύσκολες ημέρες. Η επιλογή ήταν ανάμεσα στη συμφωνία που θα μας δώσει πίσω τον έλεγχο, ή να πάμε πίσω στο μηδέν. Δεν είναι μία απόφαση που πήραμε ελαφρά τη καρδία. Είναι ένα αποφασιστικό βήμα που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε και να οριστικοποιήσουμε τη συμφωνία

Διαβάστε ακόμα:

Συμφωνία ανάμεσα σε Λονδίνο και Ε.Ε. για το Brexit