Η Lego, η εταιρεία που οι γονείς προτιμούν για τα παιδιά τους, ετοίμασε κάτι καινούργιο και αξιοθαύμαστο.

Τα νέα τουβλάκια Lego για τυφλούς αποτελούν τη νέα δημιουργία, που θα εξυπηρετεί και τα παιδιά χωρίς όραση. Η εταιρεία φαίνεται να έστρεψε το ενδιαφέρον της στις ανάγκες των παιδιών με ειδικές ανάγκες για παιχνίδι και διασκέδαση, χωρίς να τα διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα.

Πιο συγκεκριμένα, η Lego δημιούργησε μια εκδοχή των μικρών κύβων της με γράμματα και αριθμούς από το αλφάβητο Μπράιγ, έτσι ώστε τα παιδιά, που δεν βλέπουν ή έχουν ελλιπείς ικανότητες όρασης να μπορούν να μάθουν να διαβάζουν καθώς παίζουν.

Τα κυβάκια αυτά μοιάζουν και με την υπόλοιπη συλλογή της Lego και φέρουν τους αριθμούς, τα γράμματα και τα σύμβολα που έχουν και τα υπόλοιπα κυβάκια της εταιρείας. Κι αυτό για να μπορούν οι δάσκαλοι, οι μαθητές και τα μέλη της οικογένειας να παίζουν μαζί με τα παιδιά που δεν βλέπουν.

Η καινούργια σειρά της Lego αποτελείται από συνολικά 250 κυβάκια, τα οποία καλύπτουν όλο το αλφάβητο, τους αριθμούς από το 0 ως το 9, καθώς και μια σειρά από μαθηματικά σύμβολα. Παρουσιάστηκε τον περασμένο Απρίλιο κατά τη διάρκεια της Sustainable Brands Conference στο Παρίσι.

Η εξαιρετική αυτή ιδέα προτάθηκε για πρώτη φορά στην εταιρεία το 2011 από την Ένωση Τυφλών Δανίας και το 2017 προτάθηκε εκ νέου από το ίδρυμα Dorina Nowhill for the Blind, με έδρα τη Βραζιλία. Έτσι, η Lego αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτής της ιδέας και να προσφέρει στους μικρούς της φίλους με προβλήματα όρασης ένα ευχάριστο παιχνίδι. Η Lego συνεργάζεται σήμερα με Ενώσεις Τυφλών στη Δανία, τη Βραζιλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νορβηγία και αυτή την περίοδο διεξάγονται τεστ σε αυτές τις χώρες. Τα τεστ γίνονται στα δανέζικα, νορβηγικά, αγγλικά και πορτογαλικά της Βραζιλίας, ενώ αργότερα, εντός του 2019, θα γίνουν τεστ στα γερμανικά, ισπανικά και γαλλικά. Εκτιμάται ότι η τελική μορφή θα παρουσιαστεί το 2020 και θα διανέμεται δωρεάν σε επιλεγμένα ιδρύματα.

Διαβάστε ακόμα:

Μια τεράστια κίνηση ανθρωπιάς! Ο πρώτος κατάλογος για τυφλούς στη Χαλκίδα! (Photos)