Δεν φαίνεται να ανησυχεί η Κυβέρνηση, όπως προέκυψε απ’την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, αφού έχει 151 ψήφους τόσο για τη Συμφωνία των Πρεσπών όσο και για οποιαδήποτε άλλη ψηφοφορία.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας και το μήνυμά της ήταν σαφές. Η Κυβέρνηση συνεχίζει να έχει την πλειοψηφία και τουλάχιστον προς το παρόν δεν είναι στα σχέδιά της να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η οποία έγινε υπό τον κ. Τσίπρα, «για την υπερψήφιση της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών υπάρχει ευθύνη σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και για τους βουλευτές ώστε να λυθεί ένα ζήτημα που έχει ταλανίσει τη χώρα από δεκαετίες».

Παράλληλα, Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι η Κυβέρνηση έχει πετύχει σε πολύ σημαντικούς στόχους, όπως η έξοδος από τα μνημόνια και η σταθεροποίηση της οικονομίας, και η επόμενη περίοδος θα είναι ιδιαίτερα σημαντική πολιτικά και κοινοβουλευτικά, καθώς εκτός από το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών θα τεθούν θέματα, όπως η συνταγματική αναθεώρηση, η συμφωνία με την Εκκλησία, η αύξηση του κατώτερου μισθού, η προστασία της πρώτης κατοικίας και η επιδότηση του ενοικίου.

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Η κόντρα ανάμεσα στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον ΣΥΡΙΖΑ, ξέσπασε με αφορμή τις κατηγορίες της ΝΔ για την απώλεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Απ’ τη μεριά της ΝΔ απορρίπτει το σενάριο κυβέρνησης μειοψηφίας σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ, ενώ επισημαίνει πως «σε μια περίοδο που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει κρίσιμα εθνικά και οικονομικά ζητήματα, οι κ. Τσίπρας και Καμμένος την βυθίζουν σε επικίνδυνη αστάθεια»,.

Ο κ. Τσίπρας έχει δύο επιλογές: Είτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, είτε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Κυβέρνηση μειοψηφίας δεν υπήρξε ποτέ στη Μεταπολίτευση και δεν νοείται να υπάρξει και τώρα

Απ’ τη μεριά του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, απάντησε μιλώντας για υποκρισία της ΝΔ και προκαλώντας την να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.

Χαρακτηριστικά το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει:

«Η ΝΔ και ο κύριος Μητσοτάκης που ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές κάθε δεύτερη μέρα εδώ και τρία χρόνια, σήμερα δήθεν ανησυχούν για την πολιτική αστάθεια… Η υποκρισία στο μεγαλείο της. Αν όμως έχουν ειλικρινείς απορίες για τη στήριξη της Βουλής στη κυβέρνηση, δεν έχουν παρά να δοκιμάσουν, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας».

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται το διαζύγιο Τσίπρα- Καμμένου; Ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό

Photo: INTIME NEWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ