Η Κομισιόν βάζει πρόστιμο στην Ελλάδα για την αλλαγή της ώρας!

LIKE US ON FACEBOOK

17.650 ευρώ την ώρα θα πληρώνει η Ελλάδα μέχρι να επαναφέρει την ώρα, μια ώρα νωρίτερα!

Η Κομισιόν βάζει πρόστιμο στην Ελλάδα για την αλλαγή της ώρας καθώς η αλλαγή της ώρας της Κυριακής είναι αντίθετη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

To επιβληθέν πρόστιμο των 17.650 ευρώ την ώρα θα παραμείνει μέχρι η Ελλάδα να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία και να γυρίσει και πάλι τα ρολόγια μια ώρα πίσω, σύμφωνα με πηγές από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν συγκεκριμένα οι εν λόγω πηγές, από τις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής 31/3, οπότε γυρίσαμε όλοι το ρολόι μας μια ώρα μπροστά, η Ελλάδα παραβιάζει την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και, ως εκ τούτου, από σήμερα 1 Απριλίου θα επιβαρύνεται με πρόστιμο 17.650 ευρώ την ώρα!

Θυμίζουμε ότι στις 12 Σεπτεμβρίου 2018, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε πρόταση για διακοπή των εποχικών αλλαγών του χρόνου εντός του 2019.

Πριν από μερικές ημέρες το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε επίσης υπέρ της κατάργησης της αλλαγής της ώρας, κάτι που σημαίνει πως η αλλαγή από χειμερινή σε εαρινή ώρα καταργείται από το 2021. Η πρόταση έγινε δεκτή με ψήφους 410 υπέρ και 192 κατά.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αποφασίσουν αν θα διατηρήσουν μόνιμα την εαρινή ή χειμερινή ώρα. Το περιθώριο που τους δίνεται είναι μέχρι τον Απρίλιο του 2020.

Διαβάστε ακόμα:

Καταργείται η αλλαγή της ώρας με απόφαση ευρωκοινοβουλίου
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved