Σήμερα Σάββατο η κηδεία του Stephen Hawking, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών στις 14 Μαρτίου, σκορπίζοντας τη θλίψη σε όλο τον κόσμο.

Η κηδεία του Stephen Hawking θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι του Σαββάτου στο Πανεπιστήμιο Κέμπριτζ, όπου εργάστηκε για περισσότερα από 50 χρόνια!

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα το μεσημέρι, στις 16:00 τοπική ώρα Ελλάδας, συγγενείς, φίλοι αλλά και συνάδελφοι του μεγάλου φυσικού, στην εκκλησία St Mary the Great του Πανεπιστημίου.

«Ήταν αναπόσπαστο και ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο κομμάτι του πανεπιστημίου και της πόλης. Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να τελέσουμε την κηδεία του στην πόλη που αγαπούσε τόσο πολύ και η οποία τον αγαπούσε¬ αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των παιδιών του.

Η ζωή και το έργο του πατέρα μας σημαίνει τόσα πράγματα για τόσους πολλούς ανθρώπους, πιστούς και άθεους. Γι’ αυτό τον λόγο η τελετή θα είναι περιεκτική και παραδοσιακή, αντικατοπτρίζοντας το εύρος και την ποικιλομορφία της ζωής του

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων το οποίο είχε ανοίξει μετά τον θάνατό του ενώ η οικογένεια έχει ζητήσει από έξι ανθρώπους απ’ το Πανεπιστήμιο να μεταφέρουν το φέρετρο του Stephen Hawking.

Ο Stephen Hawking δίπλα στον Νεύτωνα και τον Δαρβίνο

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Stephen Hawking και στις 15 Ιουνίου η τέφρα του θα ενταφιαστεί στο Αβαείο του Γουέστμιστερ στο Λονδίνο, κοντά στους τάφους του Νεύτωνα και του Δαρβίνου, αποδίδοντάς του έτσι έναν ύψιστο φόρο τιμής.

«Αρμόζει απόλυτα τα λείψανα του καθηγητή Στίβεν Χόκινγκ να ενταφιαστούν στο Αβαείο, κοντά στους επιφανείς συναδέλφους του», ανέφερε ο επικεφαλής του Γουεστμίνστερ, ιερέας Τζον Χολ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο Ισαάκ Νεύτωνας, που έθεσε τα θεμέλια των σύγχρονων μαθηματικών και διατύπωσε τον νόμο της βαρύτητας, ενταφιάστηκε στο Αβαείο το 1727. Ο Κάρολος Δαρβίνος, η θεωρία της εξέλιξης του οποίου ήταν μια από τις πλέον πρωτοποριακές όλων των εποχών, τάφηκε επίσης εκεί, το 1882.

Διαβάστε επίσης:

Οι πένες «πήραν φωτιά» | Οι σκιτσογράφοι αποχαιρετούν τον μεγάλο Stephen Hawking