Στην εισαγγελέα οδηγήθηκαν με αυστηρά μέτρα ασφαλείας την Τετάρτη οι συλληφθέντες που κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Οι κατηγορίες των συλληφθέντων για την οργάνωση «Combat 18 Hellas» περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων, έκρηξη, εμπρησμό και οπλοκατοχή.

Οι επτά τους συνολικά έντεκα συλληφθέντες κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι Αρχές τους άσκησαν ποινική δίωξη, ωστόσο, δεν έχουν και οι έντεκα συλληφθέντες τον ίδιο βαθμό συμμετοχής στην υπόθεση και για αυτό οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στη δίωξη, θα προσωποποιηθούν για τον καθένα ξεχωριστά από τον αρμόδιο ανακριτή.

Η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, για:

  • Διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων
  • Εμπρησμό
  • Έκρηξη
  • Διακεκριμένη κατοχή εκρηκτικών και
  • Οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι κι ένας 30χρονος δικηγόρος από τον Πειραιά, φέρεται να είχε ρόλο ιδεολογικού καθοδηγητή, αν και ο ίδιος αρνήθηκε όλα όσα του αποδίδονται. Ωστόσο, υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες που υποστηρίζουν τις κατηγορίες.

Κατά πληροφορίες, στη δικογραφία υπάρχουν και οι ομολογίες δύο νεαρών για συμμετοχή σε μεμονωμένες επιμέρους πράξεις, οι οποίοι όμως, ενώπιον της εισαγγελέως  φέρονται να ανακάλεσαν, όσα είπαν στην αστυνομία.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε ανακριτή από τον οποίον αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να λάβουν οι ίδιοι και οι δικηγόροι τους γνώση της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.