Οι κατηγορίες σε βάρος του Σαββίδη | Αποβολή ΠΑΟΚ απ’ τους Ευρωπαϊκούς Συλλόγους

LIKE US ON FACEBOOK

Βαριές είναι οι κατηγορίες που βαρύνουν τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, μετά την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο στο ντέρμπι της Κυριακής. Η πρώτη τιμωρία για τον ΠΑΟΚ ήρθε απ’ την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων.

Οι κατηγορίες σε βάρος του Σαββίδη, όπως αυτές αναφέρονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε απ’ την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους, περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την εισβολή σε αθλητικό χώρο και διακοπή του αγώνα. Παράλληλα, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η υπόθεση με το περίστροφο που είχε στη ζώνη του ο Ιβάν Σαββίδης με αποτέλεσμα να κατηγορείται και για παράβαση του κανονισμού ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός της Διεύθυνσης Επισήμων στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης έχει εντοπιστεί κι αναμένεται να δώσει εξηγήσεις ενώ ανάμεσα στα επτά άτομα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, δεν υπάρχουν όσοι είχαν το δικαίωμα να βρίσκονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ανάμεσά τους είναι και ο Λούμπος Μίχελ.

Η δικογραφία φέρεται να περιλαμβάνει επίσης καταθέσεις από πολλά άτομα και οι εξελίξεις αναμένεται να «τρέξουν» μέσα στις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Ιβάν Σαββίδη μετά το περιστατικό στην Τούμπα με την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο.

Πρώτη τιμωρία για τον ΠΑΟΚ – Αποβλήθηκε απ’ την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων

Αποβλήθηκε απ’ την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων ο ΠΑΟΚ μετά τα γεγονότα στην Τούμπα με την εισβολή του Σαββίδη μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Τα συμβούλια και το διοικητικό συμβούλιο της ECA (European Club Association) αποφάσισαν ομόφωνα την αναστολή της ιδιότητας του μέλους στον ΠΑΟΚ προκειμένου «να προστατέψουν την κανονικότητα και τους νόμους των αγώνων αλλά και τις αξίες στις οποίες είναι βασισμένο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Η ανακοίνωση της ECA:

«Η ECA καταδικάζει την συμπεριφορά του προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εισέβαλε με όπλο στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, στην διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Το συμβούλιο της ECA αλλά και η εκτελεστική της επιτροπή αποφάσισαν να διαγράψουν τον ΠΑΟΚ, με την απόφαση να έχει άμεση ισχύ. Στόχος της ECA είναι να προστατέψει την κανονικότητα και τους νόμους των αγώνων, όπως επίσης και τους κανόνες πάνω στους οποίους έχει οικοδομηθεί και βασίζεται το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η τιμωρία παραμένει μέχρι νεοτέρας και νέα συζήτηση θα γίνει στο συμβούλιο της ECA στις 27 Μαρτίου στην Ρώμη».

Διαβάστε ακόμα:

Στην Αθήνα η FIFA για συζητήσεις με τα αρμόδια όργανα

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved