Η καλύτερη σπιτική μπύρα έχει καταγωγή απ’ την Ελλάδα!

LIKE US ON FACEBOOK

Και σε ποιον δεν αρέσει η μπύρα; Είναι το αλκοολούχο ποτό του Καλοκαιριού, το ποτό της «παρέας», της θάλασσας. Αλλά όταν είναι σπιτική μπύρα, φτιαγμένη με μεράκι και καλά υλικά την απολαμβάνουμε ακόμα περισσότερο.

Αυτό ακριβώς σου προσφέρει η σπιτική μπύρα De’KA 5 κατηγορίας Tropical Stout, μια σκούρα μπύρα με αλκοόλ 7,5% φτιαγμένη από τον Γεώργιο Ντάνο, ο οποίος ασχολείται με την οικοζυθοποίηση. Φτιάχνει δηλαδή την μπύρα από το μηδέν, επεξεργάζεται τις πρώτες ύλες και μας δίνει ένα μοναδικό αποτέλεσμα! Μια μπύρα που δεν είναι «αναψυκτικό», μια μπύρα που δεν έχει σκοπό απλώς να σε ξεδιψάσει αλλά που σου δίνει ποικιλία γεύσεων, αρωμάτων, συμπληρώνει κι αναδεικνύει το φαγητό.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα απ΄την αρχή. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γεώργιος Ντάνος αποφάσισε να συμμετέχει στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ερασιτεχνικής Ζυθοποίησης που αφορούσε σε δύο κατηγορίες μπύρας, την Tropical Stout και την English I.P.A. Στην Tropical Stout κατέκτησε την 1η θέση και στην English I.P.A. πήρα την 2η θέση! Μέχρι τότε δεν είχε αποκαλύψει σε κανέναν ότι ασχολείται με την οικοζυθοποίηση και κανείς δεν ήξερε ότι το χόμπι του μετά τη δουλειά ήταν να διαβάζει για να φτιάξει τη δική του μπύρα!

σπιτική μπύρα

Ο Γιώργος Ντάνος μίλησε στο iPop.gr για την ενασχόλησή του με την σπιτική μπύρα αλλά και για τα βραβεία που κέρδισε που του έδωσαν το κίνητρο και την ικανοποίηση. 

«Όταν κέρδισα και τα βραβεία εκεί κατάλαβα ότι αυτό που κάνω με μεράκι και προσήλωση ήταν καλό, μου έδωσε μεγάλο κίνητρο αλλά ήταν και η ηθική ικανοποίηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάνος, ο οποίος είναι μηχανικός στο επάγγελμα.

Πώς προέκυψε η ενασχόλησή του με τη μπύρα;

Η ενασχόληση μου έγινε τυχαία όταν δοκίμασα τυχαία φρέσκια μπύρα. μπύρα. Εκεί κατάλαβα τη διαφορά γεύσης και ποιότητας. Και κάνοντας μια μικρή έρευνα κατάλαβα ότι είναι εφικτό να φτιάξεις μια σπιτική μπύρα

Και κάπως έτσι ο κ. Ντάνος ξεκίνησε την ενασχόλησή του, τον πειραματισμό και πήρε τα τέσσερα υλικά που χρειάζεσαι για την μπύρα: Νερό, λυκίσκος, μαγιά και κριθάρι.

σπιτική μπύρα

Τι σου προσφέρει η De’KA 5; Υπέροχη γεύση! Το χρώμα της είναι μαύρο με πυκνό καφέ αφρό μέσης διάρκειας. Νερό, μαγιά, έξι διαφορετικά είδη κριθαριού και έξι από τους καλύτερους παγκοσμίως λυκίσκους κάνουν έναν μοναδικό συνδυασμό. Διακρίνονται απαλά αρώματα ψημένης βύνης, με νότες λυκίσκου. Η γεύση της είναι απαλή, και γλυκιά και η επίγευση είναι ελάχιστα πικρή και ευχάριστα όξινη. Συνοδεύει το κόκκινο κρέας με γλυκιά ή πικάντικη σάλτσα και μπορεί επίσης να συνοδέψει άψογα πλατό τυριών ή ποικιλία με όστρακα. Εναλλακτικά θα μπορούσε κάλλιστα να συνδυαστεί και με λιωμένο κέικ ή σουφλέ σοκολάτας.

σπιτική μπύρα

Τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά, το περιεχόμενο της, όχι μόνο δεν υστερεί σε τίποτα αλλά υπερτερεί και θα το καταλάβεις μόνο αν τη δοκιμάσεις!

Κατά τον κ. Ντάνο όλες οι μπύρες έχουν τη δική τους αξία αρκείς να τις πίνεις στην κατάλληλη θερμοκρασία και με το κατάλληλο φαγητό.

Έχω μια φιλοσοφία ότι υπάρχουν πολλές μπύρες που τις πίνουμε για να ξεδιψάσουμε, για μένα σου δίνει γεύση, σου δίνει αρώματα και εγώ αυτό προσπαθώ να κάνω στη δική μου μπύρα

Το De’KA 5 δεν είναι εμπορικό προϊόν αλλά είναι καθαρά για γευσιγνωσία ενώ όπως αναφέρει και ο δημιουργός της στη συνέχεια εξελίχθηκε από άποψη ετικέτας, brand, design.

σπιτική μπύρα

Ο Γιώργος Ντάνος το κάνει από χόμπι αλλά προσπαθεί να διατηρήσει και το επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει. Το προϊόν δεν είναι προς πώληση, τουλάχιστον προς το παρόν!

Μελλοντικά, όπως μας αποκάλυψε ο ίδιος, θα συμμετάσχει σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό (Great Taste 2018) στο τέλος Καλοκαιριού, κι εμείς του ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Εξάλλου, όπως λέει ο κ. Ντάνος «αν θες κάτι πραγματικά, είσαι συγκεντρωμένος κι αν αγαπάς αυτό που κάνεις δεν χρειάζεται να έχεις δέκα και είκοσι χρόνια εμπειρίας, μπορείς να τα καταφέρεις».

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved