Ελεύθερη αφέθηκε η 35χρονη γυναίκα, η οποία πέταξε το νεογέννητό της σε κάδο απορριμμάτων στο Αίγιο. Ποια είναι τα νέα δεδομένα και τι υποστηρίζει η γυναίκα;

Η γυναίκα που πέταξε το νεογέννητο σε κάδο αφέθηκε ελεύθερη, μετά το εξιτήριο που έλαβε τη Μεγάλη Δευτέρα απ’ το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, χωρίς να συλληφθεί, διότι δεν έχει ασκηθεί ακόμα δίωξη σε βάρος της.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας δεν έχει ασκήσει τη δίωξη καθώς πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η προανάκριση.

Κρίσιμα σ’ αυτό το στάδιο είναι τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων. Οι ιστολογικές θα δείξουν εάν το μωρό γεννήθηκε νεκρό ή ζωντανό.

Εάν δείξουν ότι το παιδί γεννήθηκε νεκρό, τότε η 35χρονη θα κατηγορηθεί για περιύβριση νεκρού, σύμφωνα με το πιθανότερο σενάριο, που είναι πλημμέλημα. Εάν, όμως, δείξουν ότι γεννήθηκε ζωντανό, τότε η μητέρα μπορεί να έρθει αντιμέτωπη ακόμη και με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Προς το παρόν, ο εισαγγελέας κρατάει την εκτίμηση του ιατροδικαστή που έκανε τη νεκροτομή στο νεογνό, ο οποίος συμπέρανε ότι γεννήθηκε νεκρό.

Την ίδια στιγμή, η γυναίκα τώρα αλλάζει τα όσα έχει πει και υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε ότι είναι έγκυος μέχρι τη στιγμή, όπως λέει, που απέβαλε και παρουσίασε αιμορραγία. Η ίδια λέει πως μόνο όταν την πήγε ο αδελφός της στα επείγοντα του νοσοκομείου, έμαθε από την γυναικολόγο που την εξέτασε ότι είχε κανονικό τοκετό.

Διαβάστε ακόμα:

Φρίκη η υπόθεση με το νεογέννητο στο Αίγιο. Τα νέα στοιχεία