Για το πώς οραματίζεται ο ίδιος και η Κυβέρνηση τη Γ’ Λυκείου μίλησε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος είπε πως στόχος είναι η τάξη ν’ αποκτήσει προπαρασκευαστικό χαρακτήρα.

Ο Κώστας Γαβρόγλου για τη Γ’ Λυκείου, σε δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής, είπε ως αποκτά προπαρασκευαστικό χαρακτήρα, θα προετοιμάζει τους μαθητές για το επόμενο βήμα, δηλαδή την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με πολύ λιγότερα μαθήματα και μεγαλύτερο βάθος.

«Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε το κύρος των μαθημάτων», υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κεντρική πολιτική της Κυβέρνησης είναι «να λύσουμε το μείζον πρόβλημα που είναι η ανυποληψία της Γ’ Λυκείου». Να σταματήσει, δηλαδή, να είναι μια τάξη στα χαρτιά, αλλά να είναι ένα σημαντικό βήμα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Προτείνουμε ένα σύστημα που έχει μια δυναμική. Να δώσουμε ριζοσπαστικές λύσεις με προσεκτικά βήματα

Πιθανό τα Λατινικά να διδάσκονται πλέον στην Α’ ή Β’ Λυκείου

«Πιθανό τα Λατινικά να διδάσκονται πλέον στην Α’ ή Β’ Λυκείου», δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου για τα Λατινικά στο Λύκειο την Πέμπτη.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Epsilon, ο υπουργός Παιδείας άφησε μ’ αυτό τον τρόπο ανοιχτό το ενδεχόμενο το μάθημα των Λατινικών να διδάσκεται και να εξετάζεται πλέον στην Α’ ή στη Β’ Λυκείου.

Ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε πως είναι ανοικτός στην πρόταση τα Λατινικά να διδαχθούν σε μια άλλη τάξη πλην Γ’ Λυκείου, όπου αναμένεται να αντικατασταθούν από την Κοινωνιολογία, βάσει της πρότασης για το νέο εξεταστικό σύστημα.

Διαβάστε ακόμα:

Η νέα δήλωση Γαβρόγλου για τα Λατινικά στο Λύκειο