Κλείνει η εταιρεία Raxevsky μετά από 40 χρόνια λειτουργίας, αφήνοντας πίσω ένα σωρό προβλήματα και εργαζόμενους χωρίς δουλειά! Να τονίσουμε ότι η εν λόγω εταιρεία είναι δεν έχει ουδεμία σχέση έχει με τη Mini Raxevsky, που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην αγορά παιδικής ένδυσης.

Κλείνει η εταιρεία Raxevsky οριστικά, αφού πλέον απολύθηκαν, χωρίς τις νόμιμες αποζημιώσεις, και οι τελευταίοι 100 εργαζόμενοί της και με οφειλές δεδουλευμένων αποδοχών περίπου κατά μέσο όρο 14 μισθών για κάθε εργαζόμενο, ενώ την τελευταία διετία περίπου άλλοι 75 εργαζόμενοι αποχώρησαν χωρίς να τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα. Από την άλλη, η εταιρεία Mini Raxevsky συνεχίζει δυναμικά τη δραστηριότητά της με νέα καταστήματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η Raxevsky ΑΒΕΕ ιδρύθηκε από τον κ. Γεώργιο Μουρτζούχο και τη αποβιώσασα κ. Ελένη Ραξέβσκυ. Από την άλλη, το όνομα της εταιρείας Mini Raxevsky προκύπτει από την Πρόεδρο της εταιρείας Δήμητρα Ραξέβσκυ, η οποία συνεταιριζόμενη με τον Κο Αβεντίς Μπαλιάν από το 1989, έχει αφιερωθεί αποκλειστικά στον σχεδιασμό των «παιδικών ρούχων» αλλά και στο χτίσιμο της εταιρικής ταυτότητας.

Ένα από τα πιο δυνατά brand name στον χώρο της μόδας και της γυναικείας ένδυσης, με καταστήματα σε όλη τη χώρα, με εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες να την εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια, βάζει λουκέτο, παρά το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα η θέση της στην αγορά θα μπορούσε να είναι ισχυρή

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αγανακτισμένοι πως παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της εταιρίας τους οδηγούσε ήδη από το 2012 στην οικονομική ανέχεια, εκείνοι συνέχισαν να εργάζονται, όπως δηλώνουν, για την ανάκαμψη της εταιρίας.

Μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019 συνεχίσαμε, απλήρωτοι ουσιαστικά, να προσφέρουμε αδιαλείπτως τις υπηρεσίες μας, πιστεύοντας αφενός στη “Συμφωνία Εξυγίανσης” που επιτεύχθηκε το 2016, αλλά και τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις της διοίκησης ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βιωσιμότητα της εταιρείας, αφετέρου στις δυνατότητες που αποδεδειγμένα η ίδια η εταιρεία είχε στην αγορά

Πολλά είναι τα ερωτήματα που τους βασανίζουν σχετικά με αυτή την τραγική κατάληξη.

Γιατί δεν υποστηρίχθηκε η “Συμφωνία Εξυγίανσης” του 2016; Γιατί δεν στηρίχθηκε εμπράκτως η λειτουργία της εταιρείας έκτοτε; Γιατί οι συνεχείς διαβεβαιώσεις περί καταβολής κάθε δυνατής προσπάθειας για την ανάκαμψη της εταιρείας, χωρίς αυτές να συνοδεύονται από αντίστοιχες πράξεις; Και, τέλος, γιατί μια τόσο μεγάλη εταιρεία, με τεράστιες δυνατότητες στην αγορά, αφέθηκε να “αργοπεθαίνει” τα τελευταία χρόνια, ώστε να φτάσουμε σήμερα στο κλείσιμο της;

Παρά, λοιπόν, τις προσπάθειες που κατέβαλαν για να ανάκαμψη η εταιρεία, φάνηκε ότι η ίδια δεν τους υπολόγισε καθόλου, κάνοντας λόγο για “μονόπλευρη προσπάθεια”.

Η διοίκηση της άφησε την εταιρεία να αργοπεθαίνει, με τα όποια οικονομικά οφέλη υπήρχαν να μη διοχετεύονται στην εξυγίανση της εταιρείας και τους εργαζόμενους, προσβάλλοντας παράλληλα την αξιοπρέπειά μας, αφήνοντάς μας να ζούμε μέσα στην αμφιβολία, ακόμα και τις τελευταίες στιγμές της λειτουργίας της εταιρείας, ενώ οι ίδιοι είχαν ήδη αποφασίσει από καιρό ότι θα την κλείσουν, όπως τελικώς συνομολόγησαν πρόσφατα σε συνάντησή μας, με τη συμμετοχή των νομικών εκπροσώπων τους

Οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι θα κάνουν τα απίθανα δυνατά για να τους καταβληθούν τα οφειλόμενα, ενώ στον αγώνα τους καλούν την Πολιτεία και τις αρμόδιες Αρχές.