Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, η θερμοκρασία πέφτει κατακόρυφα ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Ο καιρός τα Χριστούγεννα χαλάει και η ΕΜΥ προειδοποιεί.

Ο καιρός τα Χριστούγεννα θα έχει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς τοπ επόμενο διήμερο, ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην κεντρική και βόρεια χώρα.

Στα πελάγη θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο απ’ την ΕΜΥ:

Αύριο (Χριστούγεννα) θα σημειωθούν χιονοπτώσεις αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά των νησιών του βόρειου Αιγαίου, που γρήγορα θα επηρεάσουν και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα) της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, από το απόγευμα της Στερεάς, της Ευβοίας και της Πελοποννήσου και από το βράδυ τα ορεινά της Κρήτης και των Κυκλάδων.

Τη νύχτα της Τρίτης οι χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα θα σταματήσουν άλλα θα ενταθούν σε Εύβοια, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο.

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 Μποφόρ θα επικρατήσουν βαθμιαία στα πελάγη.

Την Τετάρτη χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής και νότιας χώρας, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα) της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου.

Από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά της Κρήτης ενώ στις άλλες περιοχές θα σταματήσουν.

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 Μποφόρ θα επικρατήσουν στο νότιο Αιγαίο, ενώ θα σημειωθεί παγετός -κατά τόπους ισχυρός- στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.

Ειδικότερα, στην Αττική ειδικότερα προβλέπονται χιονοπτώσεις στα ορεινά από το απόγευμα της Τρίτης, που κατά τη διάρκεια της νύχτας και κυρίως την Τετάρτη θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα).

Τα φαινόμενα από το βράδυ της Τετάρτης θα σταματήσουν.

Την Πέμπτη θα επικρατήσει παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά.

Διαβάστε αναλυτικά:

Χριστούγεννα με χιόνια και κρύο! | Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού