Η Ελλάδα απελαύνει Ρώσους διπλωμάτες | Η απάντηση απ’ το Ρωσικό ΥΠΕΞ

LIKE US ON FACEBOOK

Η Ελλάδα απελαύνει δύο Ρώσους διπλωμάτες και απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε άλλους δύο για παράνομες ενέργειες που βλάπτουν την εθνική ασφάλεια.Η απάντηση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Η Ελλάδα απελαύνει Ρώσους διπλωμάτες, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» πρόκειται για δύο διπλωμάτες, ενώ απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε άλλους δύο για παράνομες ενέργειες που βλάπτουν την εθνική ασφάλεια.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα και χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί κάτι επίσημα, η Ελλάδα απελαύνει Ρώσους διπλωμάτες, καθώς θεωρεί πως προχώρησαν σε παράνομες ενέργειες εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίες συνιστούν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων απόπειρες αλίευσης και διακίνησης πληροφοριών, αλλά και χρηματισμού κρατικών λειτουργών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την «Καθημερινή», το τελευταίο χρονικό διάστημα, διάφοροι «μηχανισμοί» που συνδέονται με τα ρωσικά συμφέροντα στην Ελλάδα προσπαθούν με παράνομες ενέργειες, μέσα από την παροχή υλικών αλλά και χρηματισμού να επηρεάσουν όχι μόνο δήμους και μητροπολίτες αλλά ακόμα και το Άγιο Όρος.

Παράλληλα, σημειώνεται πως έχει διαπιστωθεί πως οι συγκεκριμένοι διπλωμάτες προσπάθησαν να εξαγοράσουν κρατικούς λειτουργούς, κάτι που απέτυχε, ενώ γίνεται λόγος για προσπάθεια παρέμβασης σε «ιδιαίτερα ευαίσθητα εθνικά ζητήματα και συμφέροντα της Ελλάδας στα Βαλκάνια, ειδικότερα στο θέμα της ονοματολογικής διαφοράς με την ΠΓΔΜ».

Η εφημερίδα επικαλείται διπλωματικές πηγές και αναφέρει πως η Ελλάδα προέβη σε αυτά τα μέτρα τα οποία αφορούν μόνο τα συγκεκριμένα τέσσερα άτομα και όχι τη σχέση της Ελλάδας με τη Ρωσία, η οποία μετά τη συγκεκριμένη είδηση παρουσιάζει πλήγματα, καθώς αναμένονται και οι ενέργειες από τη μεριά της Ρωσίας.

Όπως μεταδίδει πάντως, το ρωσικό πρακτορείο Interfax, το ρωσικό ΥΠΕΞ, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως θα απαντήσει ανάλογα στην κίνηση αυτή της Ελλάδας.

Reuters: Η Αθήνα είχε προειδοποιήσει την Ρωσία πριν από μέρες

Το Reuters επικαλούμενο διπλωματικές πηγές δήλωσε πως η Αθήνα είχε προειδοποιήσει τη Ρωσία από τις 6 Ιουλίου για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών λόγω της παράνομης δραστηριότητάς τους στα συλλαλητήρια ενάντια της συμφωνίας Ελλάδας – ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό.

Είχαμε προειδοποιήσει τις ρωσικές αρχές εδώ και καιρό για τη δράση των συγκεκριμένων τεσσάρων διπλωματών και πολιτών. Την Παρασκευή το κάναμε επίσημο, δίνοντάς τους ένα λογικό χρονικό διάστημα προκειμένου να φύγουν από τη χώρα

Διαβάστε επίσης:

110 Ρώσοι διπλωμάτες έχουν απελαθεί από 23 χώρες

Photo: Nikos Libertas/SOOC
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved