Μετά τις πληροφορίες για πρωτοφανή αριθμό αστυνομικών στην 83η ΔΕΘ της Θεσσαλονίκης, η ΕΛ.ΑΣ. αναλύει ποια είναι τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Η ΕΛ.ΑΣ. για τον αριθμό των αστυνομικών στη ΔΕΘ τονίζει πως ο αριθμός τους κυμαίνεται περίπου στα περσινά επίπεδα, με μια αύξηση της τάξης του 10%.

Στα «περσινά επίπεδα περίπου, με μια αύξηση της τάξης του 10%», κυμαίνεται ο αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Χρονόπουλος σημείωσε ακόμη ότι σκοπός της ελληνικής αστυνομίας είναι να διαφυλάξει τον οικονομικό, εμπορικό και πολιτικό χαρακτήρα ενός διεθνούς γεγονότος, όπως είναι η ΔΕΘ.

Το κριτήριο για το σχεδιασμό των μέτρων είναι ποιοτικό και όχι ποσοτικό. Σταδιακά γίνεται η ανάπτυξη των αστυνομικών δυνάμεων. Έχει αρχίσει από την Τετάρτη με αποκορύφωμα το Σάββατο που θα γίνει η ομιλία του πρωθυπουργού και τα εγκαίνια της ΔΕΘ

Ο κ. Χρονόπουλος συμπλήρωσε επιπλέον πως «η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, είναι εμφανής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αλλά ταυτόχρονα και διακριτική» και σημείωσε πως «κύριο μέλημα μας είναι η μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία των συμπολιτών μας. Ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, θα δίνουμε τους δρόμους άμεσα μόλις ελευθερώνονται, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος. Καλό όμως είναι να αποφύγουν οι πολίτες να πάρουν το αυτοκίνητο τους στο κέντρο, τουλάχιστον το Σάββατο».

Αναφερόμενος στις νέες τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν και περικλείονται στα μέτρα, όπως η χρήση ελικοπτέρου και drones, είπε πως «σε ένα τέτοιο σπουδαίο και σημαντικό γεγονός όπως η ΔΕΘ, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλη τη διαθέσιμη τεχνολογία, με γνώμονα πάντα την αποτελεσματικότητα».

Θυμίζουμε πως το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου η έναρξη της ΔΕΘ θα γίνει, ως είθισται, με την ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Διαβάστε ακόμα:

Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για την 83η ΔΕΘ | Drones, ελικόπτερα, διμοιρίες ΜΑΤ