Κι ενώ σήμερα, Τετάρτη, οδηγείται εκ νέου στον ανακριτή ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στην Ομόνοια, η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου κάνει έκκληση προς τους αυτόπτες μάρτυρες να πάνε να καταθέσουν.

Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου θέλει ν’ αποδοθεί Δικαιοσύνη και σ’ αυτό το πλαίσιο η δικηγόρος της οικογένειας έκανε έκκληση «να μη διασύρουμε ποινικές έννοιες όπως η άμυνα», αλλά να πάνε όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες του τραγικού περιστατικού να καταθέσουν.

Μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα» το πρωί της Τετάρτης, η Άννα Παπαρρούσου υπογράμμισε πως «η κατάσταση αδυναμίας στην οποία βρισκόταν ο Ζακ φαίνεται και από την εικόνα του μέσα στο κατάστημα», σημειώνοντας πως δεν αποτελούσε απειλή.

Η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου γνωστοποίησε πως πλέον «θα συλλεγεί όλο το υλικό από τις κάμερες της περιοχής και από το κατάστημα, αν υπάρχει και όλο το υλικό που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο» και θα εξεταστούν.

Η κα Παπαρρούσου κάνοντας έκκληση προς τους αυτόπτες μάρτυρες, σχολίασε πως «είναι προφανές ότι υπάρχουν και αυτόπτες μάρτυρες, που δεν έχουν καταθέσει».

Θα ήταν χρήσιμο, η υπόθεση είναι ανοιχτή, να έρθουν να καταθέσουν

Σημειώνεται πως ο 73χρονος κοσμηματοπώλης θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή εκ νέου σήμερα, Τετάρτη, για ν’ απολογηθεί για τις κατηγορίες της βαριάς σκοπούμενης βλάβης που τον βαραίνουν. Ο ίδιος έλαβε την Τρίτη προθεσμία για την απολογία του λόγω ελλιπών στοιχείων στο φάκελο της υπόθεσης.

Ενώπιον του ανακριτή εμφανίστηκε την Τρίτη κι ο μεσίτης που συνελήφθη και χτύπησε επίσης τον 33χρονο. Ο 55χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για ν’ απολογηθεί την Παρασκευή ενώ υποστήριξε πως δεν ήθελαν να κάνουν κακό στον Ζακ Κωστόπουλο, απλώς «να τον περιορίσουν και να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τους ανθρώπους που ήταν έξω απ’ το μαγαζί».

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του:

Η συμμετοχή μου στην συγκεκριμένη ενέργεια αφορούσε στο να εμποδίσω τον δράστη, ο οποίος έβγαινε με σοκ επιθετικότητας κρατώντας στα χέρια του μαχαίρι, να κάνει ζημιά στον οποιοδήποτε άνθρωπο βρισκόταν απ’ έξω

Διαβάστε ακόμα:

Η εκδοχή του δεύτερου κατηγορούμενου για τον ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου

Photo: EUROKINISSI