Η δήλωση Κοντονή για την παραίτηση Σακελλαρίου

LIKE US ON FACEBOOK

Δεκτή έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, την παραίτηση του Προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας, Νικόλαου Σακελλαρίου. Η δήλωσή του.

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση για την παραίτηση Σακελλαρίου το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο Σταύρος Κοντονής, αφού έκανε δεκτή την παραίτηση Σακελλαρίου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καλεί τους δικαστικούς λειτουργούς να συνεχίσουν το έργο τους απρόσκοπτα.

Η παραβίαση δικονομικών κανόνων όσον αφορά στη διαδικασία έκδοσης δικαστικών αποφάσεων και δη η παραβίαση του δικαστικού απορρήτου και των διαμειβόμενων σε κεκλεισμένων των θυρών διασκέψεις, το οποίο θέτει στην επιστολή παραίτησής του και ο κ. Σακελλαρίου, υποβαθμίζει κατάφωρα τον θεσμό της Δικαιοσύνης και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά στους πολίτες

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής έκανε κάλεσμα προς τους δικαστικούς λειτουργούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσουν το έργο τους απρόσκοπτα, περιφρουρώντας το κύρος του θεσμού που υπηρετούν και «θωρακίζοντας με τη συμπεριφορά τους τους δικονομικούς κανόνες που είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν απαρεγκλίτως».

Τονίζεται πως ο Νίκος Σακελλαρίου στην επιστολή παραίτησής του εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για τις διαρροές ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ως αντισυνταγματικό τον νόμο Κατρούγκαλο με τον οποίο περικόπτονται οι συντάξεις και ανακοίνωσε ότι απέρχεται της θέσης του πριν την συμπλήρωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

«Από την εποχή του πρώτου μνημονίου, είχα επισημάνει τη μη συμβατότητα των μνημονίων με το Σύνταγμα», δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε πως «είχαμε προειδοποιήσει για την κυριαρχία του οικονομικού επί του θεσμικού, γεγονός που σηματοδότησε την υποχώρηση του κράτους δικαίου».

Ποιος θα αναλάβει προσωρινά καθήκοντα Προέδρου του ΣτΕ

Προς το παρόν, θ’ αναλάβει καθήκοντα Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου ο αρχαιότερος δικαστής, ο νυν αντιπρόεδρος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος.

Ο κ. Ράντος θ’ αναλάβει προσωρινά τη θέση του Προέδρου μέχρι να επιλεγεί ο επόμενος Πρόεδρος του ΣτΕ. Το πιο πιθανό, όμως, είναι το υπουργικό συμβούλιο να επιλέξει τον ίδιο.

Για τις υποθέσεις του ασφαλιστικού νόμου καθήκοντα Προέδρου θα ασκεί η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη-Ειρήνη Σαρπ.

Για την υπόθεση του Τούρκου αξιωματικού, καθήκοντα προέδρου θα ασκεί ο αντιπρόεδρος Χρίστος Ράμμος.

Διαβάστε ακόμα:

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ

Photo: INTIME NEWS
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved