Η ΔΕΗ αρχίζει να κόβει το ρεύμα σ’ όσους αποφεύγουν να πληρώνουν

LIKE US ON FACEBOOK

Η ΔΕΗ έδωσε εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ να διακόπτει την ηλεκτροδότηση σ’ όσους αποφεύγουν συστηματικά να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους. Οι οφειλές όσων έχουν να πληρώσουν πάνω από 6 μήνες αγγίζει τα 545 εκατομμύρια ευρώ. Σε ποιες περιπτώσεις η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα;

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης θα γίνεται πλέον πιο εντατικά σ’ όσους πελάτες έχει εντοπιστεί ότι συστηματικά δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται μεγάλα ποσά οφειλής.

Γιατί η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα;

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, από τα στοιχεία που έχουν ήδη συγκεντρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο αριθμός των στρατηγικών κακοπληρωτών που οφείλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 6 μηνών ανέρχεται σε 582.000 περιπτώσεις και οι οφειλές τους φτάνουν το ποσό των € 545 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα, οι περιπτώσεις των τελικών λογαριασμών ανέρχονται σε 895.000, συνολικών ληξιπρόθεσμων 1 δισ. ευρώ.

Το τελευταίο δίμηνο έχουν προωθηθεί προς τον ΔΕΔΔΗΕ περίπου 30.000 αιτήματα αποκοπών αυτής της κατηγορίας.

Η Διοίκηση της ΔΕΗ δεσμεύεται να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες και στο πλαίσιο αυτό θα ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα την κοινή γνώμη για τα αποτελέσματα της εκστρατείας που ξεκινά άμεσα.

Τονίζεται πως η εκστρατεία για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, δεν αφορά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, για τις οποίες άλλωστε υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις στο πλαίσιο του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, και φυσικά σ’ αυτές τις περιπτώσεις η ΔΕΗ δεν κόβει το ρεύμα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, δήλωσε σχετικά:

Το φαινόμενο των στρατηγικών κακοπληρωτών, πρωτίστως θίγει και πλήττει τα εκατομμύρια συνεπών πελατών της επιχείρησης. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές πλέον δε θα γίνονται αποδεκτές. Είναι χρέος μας απέναντι στην επιχείρηση αλλά και στη συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών που παρά τις δεδομένες οικονομικές δυσκολίες και τα προβλήματα, δίνουν μάχη και παραμένουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους

Διαβάστε ακόμα:

Βήμα- βήμα πώς να συμπληρώσεις την αίτηση για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved