“Βόμβα/Σοκ/Έκτακτο: Χώρισε η Χρηστίδου με τον Μαραντίνη”, διαβάζαμε πριν από μερικές ημέρες σε όλα τα media. Σήμερα διαβάζουμε: “Δημοσίευμα-βόμβα για το διαζύγιο Χρηστίδου-Μαραντίνη. Μια χορεύτρια η πέτρα του σκανδάλου;”. Γιατί μας νοιάζει ΤΟΣΟ πολύ ο χωρισμός Χρηστίδου-Μαραντίνη;

Ο χωρισμός Χρηστίδου-Μαραντίνη ήταν το νούμερο 1 στα Google Trends, το διαβάσαμε ΠΑΝΤΟΥ (ναι, ακόμη και στο iPop.gr), το συζητήσαμε με την παρέα μας, τους ψάξαμε λίγο στα social media, κάναμε σενάρια. Γιατί;;

Θα μου πεις είναι δημόσια πρόσωπα, έβγαλαν δημόσια ανακοίνωση και ζήτησαν ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ και είναι λίγο-πολύ λογικό να σχολιαστούν. Ζούσαμε ή θεωρούσαμε πως ζούσαμε την καθημερινότητά τους μέσα απ’ τα social media αλλά τελικά…απογοητευτήκαμε. Πολλοί απογοητεύτηκαν από αυτόν τον χωρισμό ενώ στην αρχή κανείς δεν το πίστευε!

Γιατί; Επειδή βλέπαμε μια χαρούμενη οικογένεια, παρέα με τα σκυλάκια της που απολαμβάνει τα ταξίδια. Ακόμα να καταλάβεις αγαπητέ πως ό,τι βλέπουμε στα social δεν ισχύει ακριβώς και στην πραγματικότητα; Ποιος θα κάνει ένα story όταν είναι λυπημένος; Απλά δεν θα κάνει τίποτα.

Αλλά εσύ εκεί. Επιμένεις να μην το πιστεύεις. Ήταν σαν να είχες “πιαστεί” από κάπου και λες “ορίστε που υπάρχει αληθινός έρωτας”. Και μπορεί όντως να υπήρξε. Γιατί όταν χωρίζουν ζευγάρια της showbiz φανατιζόμαστε τόσο πολύ; Δεν έχουμε άδικο: Φανατιζόμαστε και αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις και απ΄τα σχόλια στο Instagram.

Μόλις έγινε γνωστός ο χωρισμός, έσπευσαν όλοι να λυπηθούν την Χρηστίδου και να τα βάλουν με τον Μαραντίνη. Τι ωραία που κρίνουμε τους άλλους και βγάζουμε τα δικά μας συμπεράσματα. Γιατί μόνο για τους άλλους μπορούμε να το κάνουμε.

Το πιο τραγικό της υπόθεσης είναι, όμως, τα σχόλια στο Instagram. Γιατί πολύ εύκολα, μπορεί ο καθένας να κάνει ένα σχόλιο και να κρίνει αλλά ορισμένα σχόλια ξεπερνούν τα όρια. Ξεχνούν πως τα σχόλια αυτά τα διαβάζει κόσμος, τα διαβάζουν οι ίδιοι και αύριο-μεθαύριο θα τα διαβάζουν και τα παιδιά τους.

Ενδεικτικά θα σου δείξουμε μόνο δύο screenshot που κάναμε καθώς τα σχόλια είναι χιλιάδες…

Άλλοι είπαν ότι έχει χάσει κιλά, άλλοι ότι έχει πέσει σε κατάθλιψη, άλλοι της έδωσαν συμβουλές, μερικοί την κατηγόρησαν και ορισμένοι έβγαλαν το πόρισμα ότι ο Θοδωρής την κεράτωσε.

Σκέψου να ήσουν στη θέση τους. Θα σου άρεσε να σε έλεγε κάποιος που δεν σε γνωρίζει ότι είσαι “κερατού” ; Ακόμη κι αν ξέρεις πως δεν είναι αλήθεια, σε ενοχλεί. Σε ενοχλεί όταν κάποιος εισβάλλει τόσο πολύ στην προσωπική σου ζωή και λέει πράγματα ανυπόστατα.

Μέσω social media εύκολα τα λέμε όλοι. Αν είχες μπροστά την Σίσσυ ή τον Θοδωρή θα αντιδρούσες με τον ίδιο τρόπο; Πριν σχολιάσεις κάτι, σκέψου το διπλά. Κι άφησε και κάτι χωρίς να το σχολιάσεις. Σκέψου ότι μιλάς σε πραγματικούς ανθρώπους, όχι σε ένα προφίλ στο Instagram.

Και μη σοκάρεσαι τόσο πολύ με χωρισμούς στην showbiz. Αυτά συμβαίνουν δίπλα σου καθημερινά, συμβαίνει στον γείτονα, συμβαίνει στο σόι σου, μπορεί να συμβεί και σε σένα.

Πριν σχολιάσεις σκέψου και μάθε να διαχειρίζεσαι τα social media. Και όχι να σε διαχειρίζονται αυτά, βγάζοντας τον χειρότερο εαυτό σου.

Διαβάστε επίσης:

Αν είσαι υγιής και ζουν οι συγγενείς σου, μπορείς να πας καλεσμένος σε Late Night Show;