Η απόφαση που οδηγεί τον Ολυμπιακό στον… υποβιβασμό

LIKE US ON FACEBOOK

Σταθερή στην πρώτη τους απόφαση να μην συμμετάσχουν στον ντέρμπι, κόντρα στον Παναθηναϊκό, έμειναν οι διοικούντες του Ολυμπιακού. Τι συνέπειες προβλέπει αυτή η ενέργεια;

Η απόφαση του Ολυμπιακού για το ντέρμπι «αιωνίων», επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του αγώνα (19.00). Οι αρμόδιοι των «ερυθρολεύκων» ενημέρωσαν σήμερα, 20 Μαΐου, τους φορείς και την αστυνομία, πως δεν θα πάνε στο ΟΑΚΑ να αγωνιστούν απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Πρόκειται για μια απόφαση ιστορικού χαρακτήρα, καθώς βάσει ΕΣΑΚΕ, αν μία ομάδα δεν παραταχθεί σε αγώνα playoffs, τότε υποβιβάζεται αυτόματα στην Α2 κατηγορία. Έτσι, βάσει νόμου και εκτός απροόπτου το γεγονός αυτό θα αναγκάσει την ομάδα του Πειραιά να αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στην δεύτερη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Να υπενθυμίσουμε προς πριν την γνωστοποίηση αυτής της πράξης, από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, με ανακοίνωση του προσπάθησε να προτρέψει τους κύριους Αγγελόπουλους και συνάμα την την ίδια την ομάδα να κατέβουν στο ΟΑΚΑ για τον αγώνα των playoffs.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή οι διοικούντες την ΚΑΕ ΟΣΦΠ θα πάψουν να φέρονται σαν δυο κακομαθημένα μικρά παιδιά που επειδή τους τελείωσαν τα κέρματα τραβάνε την πρίζα από το ηλεκτρονικό παιχνίδι, για να μην παίξουν οι υπόλοιποι.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα βάλουν πάνω από τον προσωπικό τους εγωισμό, την ιστορία της ομάδος τους.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα σεβαστούν τους φίλαθλους του αθλήματος που τόσες φορές μας έχει κάνει Εθνικά υπερήφανους, τους αθλητές που αγωνίζονται, τους υπόλοιπους παράγοντες που επενδύουμε αλλά και τους δημοσιογράφους και όσους άλλους «ζουν» από το άθλημα γενικότερα.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα σεβαστούν τα λάβαρα τα οποία κοσμούν την οροφή του ΣΕΦ που με τόσους κόπους κατακτήθηκαν.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα σεβαστούν την ιστορία του αθλήματος.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα σεβαστούν τους Ματθαίου, Καστρινάκη, Γιατζόγλου, Κορωναίο, Κολοκυθά, Κόντο, Αμερικάνο, Γκάλη, Γιαννάκη, Φασούλα, Αλβέρτη, Διαμαντίδη, Σπανούλη, Πολίτη, Βεζυρτζή, Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο, Κόκκαλη και τόσους άλλους που με κόπο, ιδρώτα και χρήματα έφεραν το άθλημα που αγαπάμε, το μπάσκετ, να είναι έτη φωτός μπροστά από οποιοδήποτε άλλο άθλημα.

Και τέλος θέλουμε να πιστεύουμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα αναθεωρήσουν την εσφαλμένη τους απόφαση να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα, θα πρυτανεύσει η λογική και εν τέλει θα έρθουν απόψε να αγωνιστούν στο ΟΑΚΑ, ώστε να δουν τι σημαίνει γιορτή αλλά και για πολλοστή φορά να δουν πώς κερδίζονται εντός των αγωνιστικών γραμμών οι αγώνες.

Με εκτίμηση

Δ. Γιαννακοπουλος».

Διαβάστε ακόμα:

Απορρίφθηκαν όλες οι προτάσεις του Ολυμπιακού | Κανονικά το πρωτάθλημα στο μπάσκετ

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved