Όλοι σεβόμαστε και θαυμάζουμε τη δουλειά του, όμως, μετά απ’ αυτή του τη δήλωση σίγουρα ο κόσμος δεν θα του έχει την ίδια αδυναμία…

Η απαράδεκτη δήλωση του Karl Lagerfeld για τη σεξουαλική παρενόχληση των μοντέλων αναμένεται να ξεσηκώσει αντιδράσεις απ’ τον χώρο της μόδας.

Ο σχεδιαστής μόδας δήλωσε πως είναι έξαλλος με το κίνημα #MeToo ενώ συμπλήρωσε πως όσα κορίτσια δεν θέλουν να τους κατεβάζει κανείς το εσώρουχο να γίνουν… καλόγριες.

Ο 84χρονος Γερμανός έδειξε την υποστήριξή του προς τον στυλίστα Karl Templer, ο οποίος έχει κατηγορηθεί από μοντέλα ότι «τράβηξε βίαια προς τα κάτω το εσώρουχό τους χωρίς να τις ρωτήσει».

Σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό Numero, ο Karl Lagerfeld δήλωσε εξοργισμένος με τα μοντέλα και τις ηθοποιούς που κάνουν λόγο για σεξουαλική παρενόχληση με «την παραμικρή χειρονομία».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως όλα τα μοντέλα «ξέρουν πού μπλέκουν» όταν αποφασίζουν να ασχοληθούν με το μόντελινγκ γι’ αυτό δεν πρέπει μετά να γκρινιάζουν!

Αν δεν θέλετε κάποιος να σας κατεβάζει το εσώρουχο, μη γίνετε μοντέλο. Πηγαίντε σε ένα μοναστήρι, θα υπάρχει πάντα εκεί μια θέση για εσάς. Ψάχνουν κόσμο!

Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο Karl Lagerfeld εξέφρασε την άποψη ότι οι συνεχείς καταγγελίες των μοντέλων κάνουν πολύ δύσκολη τη δουλειά των σχεδιαστών:

Διάβασα κάπου ότι πλέον πρέπει να ρωτάς τα μοντέλα αν νιώθουν άνετα με τον τρόπο που ποζάρουν. Αυτό σε περιορίζει πάρα πολύ σαν δημιουργό

Η απαράδεκτη δήλωση του Karl Lagerfeld μόνο αποτροπιασμό μπορεί να προκαλέσει και ν’ αποτελέσει πρόκληση σε μια εποχή όπου τα σεξουαλικά σκάνδαλα και οι κατηγορίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις διαδέχονται η μια την άλλη.

Θυμίζουμε ότι με το hashtag #MeToo γυναίκες στα social media μοιράζονται τις εμπειρίες τους και γίνονται μια γροθιά ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση.

Διαβάστε ακόμα:

Η Uma Thurman “σπάει” τη σιωπή της για τον Harvey Weinstein λέγοντας #metoo