Αφού το ζήτημα πήρε μεγάλες διαστάσεις το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση για τη συνομιλία Στουρνάρη-Πολάκη. «Δεν κατέγραψα τη συνομιλία», λέει τώρα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, το Μέγαρο Μαξίμου σε ανακοίνωση του τόνισε ότι τον ίδιο σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές, σχολιάζοντας την κόντρα και τη συνομιλία Στουρνάρα-Πολάκη.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής», αναφέρει σε ανάρτησή του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, κάνοντας νύξη στην κόντρα του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Να σημειώσουμε ότι ο Παύλος Πολάκης έλαβε δάνειο 100.000 ευρώ από την κρατική Attica Bank με υποθήκη το ήδη υποθηκευμένο για 300.000 ευρώ σπίτι του στα Σφακιά. Το δάνειο δόθηκε με πολύ ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής (15 και 9 χρόνια για 70.000€ και 30.000€ αντίστοιχα) και εγγυήσεις, που αφήνουν αμφιβολίες.

Ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης αρνείται την ηχογράφηση της συνομιλίας, για την οποία κατηγορείται, μετά από την τεράστια δημοσιότητα που πήρε το γεγονός.

«Είναι απολύτως ψευδές ότι κατέγραψα την συνομιλία μας ή ότι απείλησα τον κ. Στουρνάρα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός, κάνοντας υπαινιγμούς για «απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα».

Ο Στουρνάρας από την άλλη αναφέρεται στη προσπάθεια του κ.Πολάκη να παρέμβει στον τρόπο που ο ίδιος ασκεί τα καθήκοντά του, χαρακτηρίζοντας τις πρακτικές του Παύλου Πολάκη «βάναυση θεσμική εκτροπή».

Αυτή είναι όλη η ανάρτηση του Πολάκη στο Facebook

«ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ “ΦΙΛΙΚΑ “ΤΟΥ ΜΜΕ ,ενταύθα:

Επειδή από το πρωί παρακολουθώ μια δεύτερη στη σειρά απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, μετά το στήσιμο Πρώτου Θέματος- ΝΔ- Γιάννη Στουρνάρα, ότι δήθεν πήρα παράνομο δάνειο, τώρα ότι δήθεν καταγράφω κρυφά συνομιλίες και εκβιάζω τον κεντρικό τραπεζίτη, θέλω να ξεκαθαρίσω τα εξής: Είναι αλήθεια ότι τηλεφώνησα στον κύριο Στουρνάρα. Είναι αληθές το περιεχόμενο της συνομιλίας έτσι όπως μεταφέρθηκε χθες στην ιστοσελίδα Ντοκουμέντο. Είναι απολύτως ψευδές ότι κατέγραψα την συνομιλία μας ή ότι απείλησα τον κο Στουρνάρα. Ο κος Στουρνάρας καλό είναι να θυμάται την ανεξαρτησία του θεσμού που εκπροσωπεί και όταν στήνει σκευωρίες εναντίον μελών της κυβέρνησης και όχι μόνο όποτε τον βολεύει. Επιχείρησε την σπίλωσή μου διατάζοντας έρευνα για το δάνειο που νομίμως έλαβα και έσπευσε αυτό να το διαρεύσει στα ΜΜΕ με επίσημη διαρροή της ΤτΕ. Ακολούθως φρόντισε να διαρεύσει ότι ουδέν μεπτόν ευρέθη μόνο μόλις τελείωσαν τα δελτία των ειδήσεων. Και σήμερα πετάει τη μπάλα στην εξέδρα διαδίδοντας ότι δήθεν εγώ τον ηχογραφούσα εν άγνοια του. Αφού δε μπόρεσε να με πλήξει με το δάνειο, φροντίζει να επιχειρήσει να με πλήξει με ανόητες διαρροές περί δήθεν ηχογράφησης και εκβιασμών. Για άλλη μια φορά ξεκαθαρίζω : Εγώ μιλάω καθαρά και ευθεως σε όλους. Δεν εκβιάζω. Ζητάω και διεκδικώ το δίκιο και το σωστό. Και λέω ευθεως και ξανά στο κο Διοικητή : Αν έσπευσε να ελέγξει μόνο το δικό μου δάνειο και δεν θα πράξει το ίδιο και με τα δάνεια του κου Μητσοτακη, της κας Σπυρακη, του Άδωνη Γεωργιάδη, καθώς και το δάνειο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, θα αποδείξει ότι δεν ενεργεί ως ανεξάρτητος τραπεζίτης ως όφειλε αλλά ως στέλεχος ακόμη της κυβέρνησης Σαμαρά. Και μάλιστα ως κάτι ακόμη χειρότερο : Ως διώκτης μου, μόνο και μόνο επειδή βγάζω στη φόρα τις παρανομίες του ΚΕΛΠΝΟ στις οποίες δυστυχως για αυτόν εμπλέκεται η σύζυγος του. Με δυο λόγια ο κος Στουρνάρας χρησιμοποιεί την ΤτΕ ως όχημα σπίλωσης και δίωξης πολιτικών του αντιπάλων αλλά και ως ασπίδα απέναντι στις ανομίες της συζύγου του. Αν λοιπόν για κάποιον οφείλουν να παρέμβουν οι δικαστικές αρχές δεν είναι για εμένα αλλά για τον κο Στουρνάρα. Παύλος Πολάκης Αναπλ Υπ Υγειας . Αθηνα 19/2/2019».

ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ "ΦΙΛΙΚΑ "ΤΟΥ ΜΜΕ ,ενταύθα:Επειδή από το πρωί παρακολουθώ μια δεύτερη στη σειρά απόπειρα…

Gepostet von Παυλος Πολακης am Dienstag, 19. Februar 2019

Διαβάστε επίσης:

Η απάντηση του Στουρνάρα για τη συνομιλία με τον Πολάκη

Credits: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ