Η Άγκυρα επιτίθεται στο ελληνικό ΥΠΕΞ: «Ατυχείς οι δηλώσεις σας»

LIKE US ON FACEBOOK

«Ακατανόητη» και «ατυχή» χαρακτήρισε η Άγκυρα την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ προσθέτοντας πως αυτό δεν συνάδει με τις σχέσεις καλής γειτονίας. Αναλυτικά όσα αναφέρουν από την Άγκυρα.

Δεν άφησε να πέσει κάτω η Άγκυρα την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σμύρνη. Γιατί επιτίθεται στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών;

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος σχετικά ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι επισήμανε πως η ανακοίνωση της Αθήνας σχετικά με την ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την περασμένη εβδομάδα ήταν «ακατανόητη τόσο λόγω του περιεχομένου της όσο και της χρονικής συγκυρίας».

 Η δήλωση αυτή αγνοεί τα ιστορικά γεγονότα, όπως η προσπάθεια της Ελλάδας να καταλάβει την Ανατολία και την αποζημίωση που καταβάλλει στην Τουρκία λόγω της καταστροφής που υπέστη από το στρατό της

Παράλληλα, προσέθεσε πως αυτή η δήλωση εκτός από ατυχής δεν συνάδει με τις σχέσεις καλής γειτονίας, «καθώς και με το κλίμα εμπιστοσύνης που προσπαθούμε να αναπτύξουμε με τη χώρα».

Να θυμίσουμε πως το ελληνικό ΥΠΕΞ είχε σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου σε προεκλογική του ομιλία στην πόλη της Σμύρνης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Σμύρνη, εσύ επούλωσες τις πληγές πολλών βαλκανικών πόλεων, όπως της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, των Σκοπίων, του Κοσόβου, της Βάρνας. Σμύρνη, εσένα που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με τον στρατό του σε απελευθέρωσε για άλλη μια φορά. Σμύρνη, εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους».

Από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, έκανα λόγω για «απαράδεκτες» δηλώσεις του Τ. Ερντογάν τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν θα μπει σε αυτό το «παιχνίδι».

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί στην εργαλειοποίηση της εξωτερικής πολιτικής για την εξυπηρέτηση εσωτερικών πολιτικών σκοπιμοτήτων και στη χρήση της ιστορίας με προσβλητικούς όρους για τους γειτονικούς λαούς

Διαβάστε περισσότερα:

Απάντηση ΥΠΕΞ στον Ερντογάν: Προσβλητικές και απαράδεκτες αναφορές

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved